Weerbericht:
Wolkenvelden. Later vanmiddag (onweers)buien. Morgen een enkele bui
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 215 km

Tuinhekken Oostburg vernield met vuurwerk

Toegevoegd: 06-02-2021, 10.23 uur
Tuinhekken Oostburg vernield met vuurwerk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

OOSTBURG - Verschillende tuinhekken in Oostburg zijn vrijdagnacht door vandalen vernield met vuurwerk. Een 28-jarige man die aan het signalement van de dader voldoet, is achterhaald. Hij wordt later verhoord door de politie.


Rond 01.00 ’s nachts kreeg de politie meldingen binnen van bewoners van de Sirius. Zij gaven aan dat er verschillende tuinhekken vernield waren met vuurwerk. In totaal ging het om hekken van drie woningen. Agenten kwamen na de melding ter plaatse en hoorden het verhaal aan van getuigen en aangevers. Door hen werd het signalement van de vermoedelijke dader doorgegeven. De politiemensen zochten een tijd lang in de omgeving, maar troffen niemand meer aan die aan het signalement voldeed.

Rond 05.00 uur zagen politieagenten op de Philipsweg een man in een weiland zitten. Het bleek een 28-jarige man uit Oostburg te zijn. Hij voldeed aan het signalement van de vernieler. De politie heeft met de man de afspraak gemaakt dat hij op een later moment gehoord wordt over de vernielingen. Vervolgens is hij naar huis gestuurd. "De agenten konden de man niet meer op heterdaad aanhouden, omdat er al enkele uren verstreken waren", zo legt de politie uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (6-2-2021 om 22:18)
28 jaar!!!!!!! dit verstand (als hij dat had) komt nooit meer terug
Grote Smurf (6-2-2021 om 12:37)
Die 28 jarige 'man' (wat dus gewoon een klein sadistisch kind is en geen man) mag van mij op hetzelfde niveau berecht worden als die kleuter relschoppers. Heeft ie een auto, in beslag nemen etc. Zou mooi zijn. Terug betalen die schade!
Cookie-instellingen beheren