Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Politieagent redt hond uit kanaal Middelburg

Toegevoegd: 06-02-2021, 15.12 uur - Update: 06-02-2021, 17.52 uur
De agent heeft de hond met behulp van een ladder op de kade gehaald.
De agent heeft de hond met behulp van een ladder op de kade gehaald.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Een politieagent heeft vanochtend in Middelburg een hond gered die in het Kanaal door Walcheren terecht was gekomen.


De viervoeter had zich rond 10.55 uur losgewurmd uit zijn tuigje en was in het water bij de Stationsbrug gevallen. Nadat de politie was ingeseind ging een agent met behulp van een ladder uit zijn dienstauto naar beneden om de hond uit het ijskoude water te halen.

Toevallig zagen andere agenten de dierenambulance voorbij rijden die voor een melding in de buurt was. De medewerkers van de dierenambulance hebben de hond verzorgd en adviezen aan het baasje gegeven. Zowel de warm ingepakte hond als de eigenaresse zijn door de politie naar huis in Arnemuiden gebracht omdat de vrouw per ongeluk haar sleutels in het water had laten vallen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W.S.M. ( Tim Fakkeldij (7-2-2021 om 11:09)
[email protected] Als het zo simpel is, wat let je, toon je een vent en haal die sleutels er even uit.
Arie74 (7-2-2021 om 11:04)
Die telescoopladders zijn ook geweldig, wat een uitvinding! Een ladder van 3,5 meter die je gewoon ingevouwen mee kan nemen in een normale auto. Zeker voor dit soort (nood) situaties, top uitrusting bij die Politie.
Erik mulder (6-2-2021 om 19:04)
Je kunt toch met een duikbril een paar sleutels opduiken. Daar zijn ze toch voor opgeleid!
Moeder (6-2-2021 om 17:53)
Gelukkig niet verdronken... Lijkt me niet dat ze naar sleutels gaan duiken, met gevaar voor eigen leven, Erik!
han (6-2-2021 om 17:22)
knap werk van de politie echt top dat het arme diertje gered is uit het koude water ik had het ook gedaan als ik en dier in nood zie ga ik ervoor
Erik mulder (6-2-2021 om 15:27)
De sleutels, heeft deze heldhaftige agent ( verdient absoluut een schouderklopje en een kop warme chocomel ;-) ) die er ook gelijk uitgehaald voor haar.... ?
Cookie-instellingen beheren