Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie en OM onderzoeken discriminatie en bedreigingen

Toegevoegd: 08-02-2021, 18.15 uur
Politie en OM onderzoeken discriminatie en bedreigingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Politie en openbaar ministerie onderzoeken de feiten en omstandigheden van een mogelijke discriminatie en reeks bedreigingen in Vlissingen. De politie heeft maandag 8 februari een man voor de discriminatie verhoord.


Op maandag 25 januari jl. werd bij het Stadhuisplein een gesprek opgenomen van een man met enkele agenten. Het filmpje werd via social media verspreid. Hierop was duidelijk te horen dat de man zich discriminerend uitliet. De politie ontving de dagen na het incident vier aangiften van discriminatie en bedreiging. Tevens deed de man (52) uit Vlissingen, die op het filmpje te zien en te horen was, aangifte van bedreiging door enkele mensen. 

Politie en justitie zijn een onderzoek gestart naar beide aspecten. Maandagmorgen werd de Vlissinger als verdachte verhoord. Het proces-verbaal wordt voor verdere beoordeling naar de officier van justitie gestuurd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren