Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Kabinet: Avondklok wordt definitief verlengd

Toegevoegd: 08-02-2021, 18.28 uur - Update: 08-02-2021, 18.34 uur
Een controle op de avondklok afgelopen maand in Vlissingen.
Een controle op de avondklok afgelopen maand in Vlissingen.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De avondklok wordt definitief verlengd. In principe tot en met 3 maart 04.30 uur maar het is mogelijk dat deze maatregel al eerder wordt opgeheven. Dat heeft het kabinet zojuist bekendgemaakt tijdens een persmoment.


De huidige avondklok geldt sinds zaterdag 23 januari 21.00 uur. Deze loopt aanstaande woensdag om 04.30 uur af. Vanaf woensdag 21.00 uur gaat de verlenging van de avondklok in. Op 23 februari beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 2 maart nodig zijn. Op die datum loopt namelijk de huidige lockdownperiode af. Op 23 februari zal volgens Grapperhuis ook worden bekeken wat er met de avondklok gaat gebeuren.

Wanneer het Outbreak Management Team (OMT) en het RIVM aangeven dat de avondklok kan worden opgeheven zal het kabinet deze ook zo snel mogelijk stoppen, zo gaf minister Grapperhuis vanavond aan. Hij zei ook dat de effecten van de avondklok nog niet goed zijn vast te stellen maar dat er wel een zichtbare afname is van de mobiliteit en bezoeken tijdens de avondklok. Of dat ook een groot effect heeft op het verloop van de pandemie is echter nog niet duidelijk. Wel is geadviseerd om de avondklok te verlengen en dat advies volgt het demissionaire kabinet dus op.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (10-2-2021 om 21:58)
@zeeuws verzet Kom maar op met uw theorie. Denk niet dat ze deze maatregelen zomaar voor de lol nemen.
Zeeuws verzet (9-2-2021 om 00:53)
Die avondklok heeft in de landen om ons heen niet geholpen, vooral luisteren naar wetenschappers die maatregelen baseren op niks...
denknamensen (8-2-2021 om 21:22)
Het grootste gedeelte van de bevolking word kapot gemaakt, om een klein deel van de bevolking te beschermen. 80 procent op de IC heeft overgewicht mensen, besef dat even.
Johan (8-2-2021 om 20:26)
Wat een verrassing! Die avondklok zijn we voorlopig nog niet kwijt, let maar eens op: Op 2 maart wordt geadviseerd om de avondklok nog een maandje te verlengen omdat het zo goed werkt. Eind maart komt de zomertijd en dan is het in de avond ineens langer licht dus willen de mensen langer buiten blijven en dat is niet verstandig met corona dus dan avondklok tot eind april enzovoorts. Als hij eind april weer verlengd wordt schrijf ik weer wel eens een reactie. Wij hebben voorlopig nog allemaal huisarrest zonder dat we iets misdaan hebben en geen zicht op in vrijheid stelling.
Richard Duin (8-2-2021 om 19:49)
IK had niks anders verwacht, gek he
P (8-2-2021 om 19:39)
Geen effecten meetbaar, maar we gaan toch door met de avondklok??????
Cookie-instellingen beheren