Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

Inbreker gebeten door politiehond in Vlissingen

Toegevoegd: 09-02-2021, 09.29 uur - Update: 09-02-2021, 11.45 uur
De politie vonden de man mede aan de hand van zijn voetspoor in de sneeuw.
De politie vonden de man mede aan de hand van zijn voetspoor in de sneeuw.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie heeft gisteravond een man aangehouden die verantwoordelijk wordt gehouden voor een inbraak in Vlissingen. De voetsporen die de inbreker achterliet in de sneeuw hielpen de politie hem op te sporen.


Maandagavond rond 21.10 uur kreeg de politie een melding van een inbreker die zou zijn betrapt bij het volkstuinencomplex aan de Vlissingsestraat in Vlissingen. "De melder had in zijn tuinhuisje een alarm hangen wat door de inbraak was afgegaan. Toen de melder arriveerde zag hij in de bosjes een verdachte liggen die er vervolgens vandoor ging", zo schrijft de politie.

De melder gaf aan de centralist van de politiemeldkamer het signalement van de verdachte door. Ook meldde hij de looprichting van de inbreker. De politie ging na de melding met meerdere eenheden ter plaatse. Direct werd de omgeving afgezet en werden er schoensporen aangetroffen in de sneeuw. Met behulp van een politiehond werd het spoor gevolgd. Even verderop werd vervolgens een fiets gevonden waarbij in de fietstassen verschillende inbrekerswerktuigen zaten. Ook vond de politie spullen die vermoedelijk bij de inbraak waren buitgemaakt.

Agenten zagen vervolgens dat een spoor van voetafdrukken dat richting een bos liep. Om de verdachte op te sporen werd diensthond Kick ter plaatse gevraagd. Deze had de verdachte al snel gevonden waarna hij kon worden aangehouden. De man werd wel gebeten door de politiehond. Hij is overgebracht naar een cellencomplex waar hij vandaag zal worden verhoord. Inmiddels is duidelijk dat in meerdere tuinhuisjes op het volkstuinencomplex is ingebroken, zo meldt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jwt (9-2-2021 om 20:48)
Die hond zal wel een werkstraf krijgen 240u en een happy meal
Peter Quest (9-2-2021 om 14:17)
Inbrekers staan niet bepaald bekend om de intelligentie. Deze bevestigd het vooroordeel wederom en is nummer 8 binnen een week in Nederland.
bram goeree (9-2-2021 om 14:10)
ik hoop wel dat Kick goed door gebeten heeft
willem (9-2-2021 om 14:04)
prima, en nu maar hopen dat de hond geen infectie krijgt. sterkte, kick--goed gedaan jongen.
jan (9-2-2021 om 12:26)
had hij honger ?? hulde aan de politie en de hond. en heel verstandig dat alarm
Cookie-instellingen beheren