Weerbericht:
Eerst zon, later bewolkt en vanavond regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatie in zaak verdwenen Ichelle uit Oostburg

Toegevoegd: 09-02-2021, 11.20 uur - Update: 09-02-2021, 14.21 uur
Door: Roland de Jong

AARDENBURG - In een woning in Aardenburg is vandaag een vrouw aangehouden in verband met de vermissing van Ichelle van de Velde uit Oostburg. Ter plekke vindt momenteel een groot onderzoek plaats.


Sinds enkele weken werkt een zogenaamde team grootschalige opsporing (TGO) van de politie aan de vermissing van Ichelle. "Ichelle en de nu aangehouden 44-jarige vrouw en haar man waren bekenden van elkaar. We onderzoeken nu of de vrouw betrokken is bij de vermissing en houdt nog steeds rekening met diverse scenario’s", zo meldt de politie vanochtend.

Nabij de Markt in Aardenburg vindt momenteel een groot onderzoek plaats. Ter plekke hebben politiemensen twee personenauto's doorzocht. De twee voertuigen zijn vervolgens opgetakeld door bergingsbedrijf Kuzee voor nader onderzoek. De omgeving van een woning is afgezet. Ter plekke zijn ook zwarte schermen geplaatst om het zicht op het recherche-onderzoek te ontnemen. Volgens de politie wordt niet alleen in Aardenburg onderzoek gedaan maar wordt ook de winkel van de vrouw aan de Burgemeester Erasmusstraat in Oostburg doorzocht. "In Oostburg zal ook een buurtonderzoek plaatsvinden", zo laat een politiewoordvoerder weten.

Vermist
Ichelle van de Velde wordt sinds half december vermist. Op 14 december heeft de oma van Ichelle haar 's avonds voor het laatst fysiek gezien. Een dag later is ze mogelijk nog door een bekende gezien. Dat gebeurde rond 14.30 uur op het Ledelplein in Oostburg. Sindsdien ontbreek ieder spoor van de vrouw en is meermaals met honden naar haar gezocht bij onder meer het natuurgebied Groote Gat in Oostburg.

Op maandag 18 januari heeft de politie met eigen forensisch specialisten en specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) uitgebreid onderzoek gedaan in de woning van de vermiste vrouw aan de Vaartstraat en haar naai-atelier aan de Burgemeester Erasmusstraat. Op donderdagochtend 28 januari heeft het rechercheteam nogmaals in beide panden onderzoek gedaan. "Het rechercheteam heeft hierbij geen aanwijzingen van een misdrijf gevonden", zo meldt de politie vandaag.

"Het onderzoek richt zich de komende tijd op het onderzoeken van mogelijke plaatsen delict en het uitsluiten hiervan. In beide panden (woning en winkel) wordt met diverse specialisten van de politie gezocht. De doorzoekingen kunnen de hele dag duren", aldus de politie.

Beelden onderzoek Aardenburg:


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sjon (11-2-2021 om 16:48)
@timsalabim, t lijkt of u zich er aan ergert aan hetgene wat jezejf ook doet nl zeggen wat een ander mot doen...
Jwz (10-2-2021 om 21:09)
Hoop oprecht dat ze haar snel vinden en de dadigers flink gaan straffen, als mijn kind was was slechter afgelopen met ze
Harry (10-2-2021 om 12:34)
blijkbaar was ze vanaf het eerste moment al verdacht.
Timsalabim (10-2-2021 om 04:16)
Jan, u hoeft de hulpverleners echt niet te vertellen wat deze moeten doen hoor.
Berry (9-2-2021 om 19:26)
Misschien is het verstandig om dat huis ernaast ook is na te kijken staat al een tijdje leeg
Biggetje (9-2-2021 om 14:44)
Ik hoop voor de familie dat er duidelujk komt.
Cookie-instellingen beheren