Weerbericht:
Vrij veel bewolking, vooral in het westen ook zon
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Trein botst met auto op overgang 's-Heer Arendskerke

Toegevoegd: 10-02-2021, 12.28 uur - Update: 17-02-2021, 11.04 uur
Door: Roland de Jong

'S-HEER ARENDSKERKE - Op een bewaakte spoorwegovergang tussen Lewedorp en 's-Heer Arendskerke is vanochtend een trein in botsing gekomen met een personenauto. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond.


Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur bij de kruising van de Noordweg en de Dwarsweg. Na de melding werden direct de brandweer, de politie en de ambulancedienst ter plaatse gestuurd maar al snel bleek de situatie mee te vallen. De bestuurder van de auto hoefde zelfs niet mee naar het ziekenhuis.

Vanwege het ongeluk is het treinverkeer tussen Goes en Middelburg stilgelegd. Incidentbestrijders van ProRail zijn inmiddels ter plaatse om de schade op te nemen. Rond 12.30 uur had bergingsbedrijf De Moor de zwaarbeschadigde personenauto getakeld. De trein staat nog stil ter hoogte van frietfabriek McCain bij de Nieuwe Kraaijertsedijk. De Nederlandse Spoorwegen (NS) verwachten dat het treinverkeer nog tot ten minste 14.30 uur gestremd is.

Waarschuwing
De spoorwegovergang waarop het ongeluk plaatsvond is voorzien van spoorbomen. Hoe het desondanks toch mis heeft kunnen gaan wordt momenteel onderzocht. ProRail waarschuwt ondertussen op haar website dat overwegen ondanks inspanningen van gladheidbestrijders soms toch nog glad zijn en dat daardoor af en toe gevaarlijke situaties ontstaan. "Bij ProRail zijn inmiddels meerdere meldingen van bijna aanrijdingen en zowel gisteren als vandaag vonden zelfs botsingen op overwegen plaats. Daarom deze waarschuwing: als je op een overweg in de problemen komt, blijf dan niet in je voortuig zitten, maar stap uit, verlaat de overweg en bel direct 112", aldus de organisatie.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (11-2-2021 om 16:42)
@moeder het aardse ding dat trein heet kwam van links en nie van boven...ook met hoge snelheid goe te zien ook als de zon laag staat dan valt dat ding nog beter op
Timsalabim (11-2-2021 om 05:41)
En jahoor er wordt weer geraden naar de oorzaak, telefoons, afleiding, beeldschermen in de auto (een nieuwe), spoorbomen die niet naar beneden gingen.... Wel eens gedacht dat het glad is en dat de auto wellicht niet op tijd weg kon komen en ging slippen mede door een paniek reactie van de bestuurder??? Nee meteen maar weer wijzen! En het ergste is dat er gewesen wordt zonder enig bewijs of gedegen onderzoek! En als je hier commentaar op geeft ben je meteen “vervelend” of “dom”. Verschrikkelijke mensen reageren er hier toch op deze site! Werkelijk waar! En het ergste is dat die het zelf gewoon echt niet doorhebben.
Kees (10-2-2021 om 22:21)
Kijk maar naar de schaduw. Automobiliste had de zon pal van voren.
arie (10-2-2021 om 19:38)
Waren de spoorbomen dan niet naar beneden?? Anders kunt je toch niet een aanrijding met een trein hebben?
Mart. (10-2-2021 om 18:37)
Het was een moeder met een baby, het was ter plekke spekglad, dus mensen oordeel niet te snel, wonder boven wonder is dit goed afgelopen, de trein rijdt daar ter plekke 140km/u dus dit had veel ernstiger kunnen aflopen. Ik wens allen die hier bij betrokken zijn geweest heel veel sterkte.
Willem (10-2-2021 om 16:30)
Gelukkig goed afgelopen,Altijd je ervan overtuigen dat er geen trein aankomt
Cookie-instellingen beheren