Weerbericht:
Perioden met zon, vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 54 km

Brandweer en dierenambulance helpen zwaan uit ijs

Toegevoegd: 10-02-2021, 19.24 uur
De zwaan moet nu herstellen bij Vogelopvang de Mikke
De zwaan moet nu herstellen bij Vogelopvang de Mikke
© Foto: Jordan Pinas
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De brandweer en dierenambulance schoten woensdagmiddag gezamenlijk een vastgevroren zwaan te hulp. Het dier zat vast in het water bij het Watersniphof in Middelburg. 


In de ochtend riepen buurtbewoners al de hulp van de dierenambulance in omdat de zwaan vast leek te zitten in het ijs. Eenmaal aangekomen maakten de medewerkers een wak om hem heen zodat de vogel weg zou kunnen. Later in de middag bleek echter dat het dier nog steeds niet weg kon.

Omdat het dier verzwakt leek en niet op eigen kracht uit het ijs weg kon komen, vroeg de dierenambulance de brandweer om hulp. Een brandweerman van de post Stromenweg in Middelburg besloot daarop het ijs op te gaan om de vogel naar de kant te brengen.

Eenmaal aan de kant bleek het dier ernstig verzwakt te zijn. De medewerkers van de dierenambulance besloten hem hierop te vangen en hem naar Vogelopvang De Mikke in Middelburg te brengen. Hier zal de zwaan weer op krachten moeten komen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (11-2-2021 om 13:06)
mooie actie van politie en de mensen van de dieren ambulance .maar hopen dat de zwaan het overleeft en later weer vrij gelaten kan worden
Piet (11-2-2021 om 01:13)
Helden!!!! Ga zo door
Cookie-instellingen beheren