Weerbericht:
Zonnige perioden, maar ook enkele wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Meer dan 15.000 Zeeuwen hadden al corona

Toegevoegd: 11-02-2021, 08.43 uur
Meer dan 15.000 Zeeuwen hadden al corona
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het totaal aantal Zeeuwen bij wie het coronavirus officieel is vastgesteld is gisteren de 15.000 gepasseerd. Landelijk is nu bij ruim een miljoen Nederlanders het virus vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.


Het aantal Zeeuwse positieve coronatests sinds de eerste besmetting in maart ligt sinds gisteren op 15.021. Dit aantal zal in werkelijkheid echter nog hoger liggen want tijdens de eerste coronagolf werd veel minder vaak getest. Dat zie je ook goed terug in het overzicht met besmettingen. Op 1 augustus stond de teller namelijk nog op slechts 867 Zeeuwse besmettingen. Dit aantal is hierna dus fors gestegen. Het totaal aantal Zeeuwen met het virus dat is overleden staat inmiddels op 163, het aantal ziekenhuisopnames ligt nu op 425. Op 1 augustus stond het aantal overlijdens nog op 69, het aantal ziekenhuisopnames lag toen op 151.

​De afgelopen tijd neemt het aantal besmettingen overigens weer af maar vanwege de oprukkende varianten van het virus loopt de huidige lockdown nog wel door tot begin maart. Ook de avondklok is verlengd. Volgens het kabinet zal deze echter zo gauw als mogelijk worden stopgezet. Op 23 februari beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 2 maart nodig zijn. Op die datum loopt de huidige lockdownperiode af. Op 23 februari zal volgens het kabinet ook worden bekeken wat er met de avondklok gaat gebeuren.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (11-2-2021 om 20:07)
Iets meer dan 1 procent!!! Namelijk 163, in een jaar hé!!! In het griep seizoen 2018/2019 (dus niet 1 jaar zoals nu 2 seizoenen bij elkaar optellen, maar nu word 't al te ingewikkeld voor sommige) waren er 400.000 mensen met griep en meer dan 10.000 doden. Voor wie kan rekenen uw kunt een wasmachine winnen!!! Cijfers van RIVM.nl niet van lange frans.
Rico (11-2-2021 om 09:07)
En.... Hoeveel zijn er dood gegaan door de corona? Echt door de corona niet met...?
Cookie-instellingen beheren