Weerbericht:
Buien, in het noordelijk kustgebied zware windstoten
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Schaatser onder ijs in Axel blijkt loos alarm

Toegevoegd: 11-02-2021, 13.27 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - In Axel is aan het begin van de middag commotie ontstaan nadat schaatssporen waren ontdekt naar een wak. De hulpdiensten rukten massaal uit maar uiteindelijk bleek de te water geraakte schaatser al lang en breed thuis te zijn.


Bij de hulpdiensten werd rond 12.20 uur melding gemaakt van de sporen, welke werden aangetroffen bij de Put van Emmery langs de Langeweg (N258). Het feit dat er geen sporen terug te zien waren in combinatie met een lege geparkeerde auto, maakte dat een flink aantal hulpverleners op pad werd gestuurd.

De brandweer rukte uit met onder meer twee waterongevallenwagens en naast de ambulancedienst werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Een half uur na de melding meldde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) dat de eigenaar van de auto terecht was. Deze persoon bleek niet de te water geraakte schaatser te zijn. De brandweer zocht daarom verder naar een eventueel slachtoffer.

Rond 13.15 uur meldde de VRZ dat definitief vast was komen te staan dat er niemand meer onder het ijs lag. Volgens een woordvoerder is vanochtend iemand op de bewuste locatie door het ijs gezakt maar heeft deze zelf de kant weten te bereiken en zichzelf later gemeld.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (11-2-2021 om 17:40)
Goed dat er gezocht word, maar toch een beetje een wazig verhaal.
Cookie-instellingen beheren