Weerbericht:
Eerst zon, later bewolkt en vanavond regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Politie gaat uit van moord, kans dat Ichelle nog leeft 'heel klein'

Toegevoegd: 12-02-2021, 11.08 uur - Update: 12-02-2021, 11.15 uur
Het politie-onderzoek eerder deze week in Oostburg.
Het politie-onderzoek eerder deze week in Oostburg.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De politie gaat er vanuit dat de vermiste Ichelle van de Velde (29) uit Oostburg het slachtoffer is geworden van moord. Alhoewel Ichelle nog niet is gevonden achten politie en justitie de kans heel klein dat zij nog in leven is. Dat meldt de politie zojuist in een persbericht.


Ichelle van de Velde wordt sinds half december vermist. Op 14 december heeft de oma van Ichelle haar 's avonds voor het laatst fysiek gezien. Een dag later is ze mogelijk nog door een bekende gezien. Dat gebeurde rond 14.30 uur op het Ledelplein in Oostburg. Sindsdien ontbreek ieder spoor van de vrouw en is meermaals met honden naar haar gezocht bij onder meer het natuurgebied Groote Gat in Oostburg.

Afgelopen dinsdag werd een 44-jarige vrouw uit Aardenburg aangehouden als verdachte in de zaak. De politie meldt nu dat zij wordt verdacht van moord. In de winkel van de vrouw aan de Burgemeester Erasmusstraat in Oostburg is dinsdag de hele dag door diverse specialisten van de politie uitgebreid onderzoek gedaan. "Hierbij zijn sporen van een misdrijf gevonden. Politie en justitie verdachten de vrouw aanvankelijk van wederrechtelijke vrijheidsbeneming van Ichelle. De aanklacht is verzwaard naar moord. Vooralsnog is de vrouw de enige verdachte in deze zaak", zo zegt de politie.

De Aardenburgse wordt vrijdagmiddag voor de rechter-commissaris geleid.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (12-2-2021 om 23:26)
Laten we hoop houden, al is het maar een heel klein beetje. Er moet voor alle betrokkenen een einde komen aan deze vretende onzekerheid
Alex (12-2-2021 om 18:01)
Verschrikkelijk dit. Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden .
zVL078 (12-2-2021 om 14:45)
Tranen in me ogen als ik dit lees! Het oude vertrouwde west zeeuws vlaanderen kom op heej kop der voor en hou elkaar in het oog .......
Joop (12-2-2021 om 12:30)
Heftig allemaal hoor. Hoop dat nu duidelijk wordt wat er gebeurd is en waar ze is. Het niet weten en de onzekerheid lijken mij vreselijk.
Biggetje (12-2-2021 om 11:56)
Als zij de dader is laat haar dan zeggen waar het stoffelijk overschot is. De ouders kunnen dan hun dierbare dochter een waardig afscheid geven
Cookie-instellingen beheren