Weerbericht:
Perioden met zon, vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 54 km

Politie nog op zoek naar daders steekpartij Middelburg

Toegevoegd: 12-02-2021, 15.13 uur
Politie nog op zoek naar daders steekpartij Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft nog geen verdachte aangehouden voor de steekpartij gisteravond in Middelburg. Er is wel een signalement bekend gemaakt.


Rond 19.00 uur krijgen agenten een melding om naar de Korte Geere te gaan waar een steekincident zou hebben plaatsgevonden. Daar troffen zij een 61-jarige man aan die gewond was geraakt. Het slachtoffer verklaarde dat er twee jongens sneeuwballen aan het gooien waren. De man liep langs en kreeg daarna een klap tegen zijn hoofd, vermoedelijk van zo’n sneeuwbal. Toen hij de jongens hierop wilde aanspreken renden zij weg. 

Later kwam een van de twee jongens weer terug en is er een korte schermutseling ontstaan tussen de twee. Het slachtoffer loopt weg, de jongen loopt hem achterna en laat een mes zien. Ter hoogte van de Lange Geere haalt de jongen uit met het mes en verwondt het slachtoffer.

Het slachtoffer zoekt hulp bij een omstander, terwijl de dader nog op enkele meters afstand staat. De andere jongen voegt zich daarna bij hem. Als de jongens doorhebben dat de politie is gebeld maken ze zich uit de voeten. De politie is snel ter plaatse en heeft gezocht naar de daders in en rondom het centrum, maar zij hebben niemand meer aangetroffen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

Het slachtoffer weet een duidelijke omschrijving van de twee jongens te geven. Het zou gaan om twee jongens van rond de 15 jaar met een getinte huidskleur. Beide droegen ze donkere kleding. Dader 1 is rond de 1.60m, had een smal gezicht, een spitse neus en donker kort haar. Dader 2 is iets groter dan 1.60m met een stevig postuur, donkere ogen en donker, kort haar.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren