Weerbericht:
Vandaag flink wat zon en droog. Zondag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor verdachte uitvaartondernemers

Toegevoegd: 12-02-2021, 15.19 uur
Celstraf geëist voor verdachte uitvaartondernemers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft vrijdag tegen de 56-jarige Middelburger R. K. en zijn 49-jarige echtgenote P. B. elk een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden met een proeftijd van een jaar geëist. Het echtpaar runde het inmiddels ter ziele gegane uitvaartbedrijf 'Uitvaartzorg Memoriam Walcheren. Het echtpaar wordt verdacht van verduistering en valsheid in geschrifte.


De manier waarop een en ander ging was simpel. Uitvaartzorg Memoriam Walcheren neemt een begrafenis aan en biedt de nabestaanden 'all inclusive' pakket aan. Voor de nabestaanden geen rompslomp achteraf dus. Vervolgens int hij de verzekeringsgelden en kruist het vakje aan waarbij staat dat de rekeningen naar de nabestaanden moeten worden gestuurd.

Het eind van het liedje is dat rekeningen naar de nabestaanden gaan en zij worden geconfronteerd met schuldeisers, die dus eigenlijk bij K. hadden moeten aankloppen. De aanvraag voor het uitkeren van de overlijdensverzekering werd verzorgd door K. die zette zelf 'een krabbeltje', vervalste een handtekening. Ook tekende hij bij hij het kruisje van de 'naar wie te versturen rekeningen' zonder dat de nabestaanden daar weet van hadden.

Het kwam allemaal door een periode van financiële terugslag. Ze boden een uitvaart aan voor een bijna bodemprijs en verdienden daar nauwelijks iets aan, betoogde K. tijdens de behandeling van hun zaak en vulden dus het ene gat met het andere. Uiteindelijk leidde dat alles tot het faillissement. De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Biggetje (14-2-2021 om 08:29)
Het is wel bekend dat deze beroepsgroep misbruikt vsn verdriet door hoge kosten te rekenen voor bepaalde zaken(bloemen,koffietafel) maar dit is helemaal misselijk makend
Maarten (13-2-2021 om 16:47)
Pffff, 3 maanden voorwaardelijk???? Met slechts een proeftijd van een jaar... En dat noemen ze een straf? Die twee hebben jarenlang mensen opgelicht voor duizenden Euro's, terwijl ze een dierbare hebben verloren en hierdoor met enorme schulden opgezadeld werden. Heel erg triest deze rechtstaat
Ik (13-2-2021 om 09:17)
In en in triest voor nabestaanden, en na 6 jaar zo'n kleine straf moet niet kunnen. Deze mensen gaan wel telkens op vakantie.
Freek (12-2-2021 om 15:54)
Oei, daar kwamen dus nog even een paar lijken uit de kast. Triest als je daar in al je verdriet mee wordt geconfronteerd.
Cookie-instellingen beheren