Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Twee jongens vast na steekpartij in Middelburg

Toegevoegd: 13-02-2021, 15.22 uur
De politie zette de omgeving in de Gravenstraat voor verder onderzoek af.
De politie zette de omgeving in de Gravenstraat voor verder onderzoek af.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond twee jongens opgepakt die verdacht worden betrokken te zijn bij de steekpartij gisteravond in Middelburg. De jongens werden aangehouden in een woning aan de De Ruyterstraat.


Het incident gebeurde rond 19.00 uur op de Markt. Wat zich precies afspeelde wordt nog onderzocht. De twee slachtoffers rende na de steekpartij weg naar de Gravenstraat, waar een van hen in elkaar zakte. Deze 16-jarige jongen uit Middelburg was aanspreekbaar en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het tweede slachtoffer (16) eveneens uit Middelburg is in de Gravenstraat behandeld en doorgestuurd naar een huisartsenpost.

De politie zette de omgeving op de Markt en in de Gravenstraat voor verder onderzoek af. In de Gravenstraat liep een vrouw over het afgezette gebied. Toen ze dat nogmaals wilde doen, werd ze door een agent teruggeduwd. Omdat de situatie op dat moment rommelig was, trokken de agenten uit voorzorg hun wapenstok, waardoor er weer rust ontstond.

De politie stelde een onderzoek in. Zo werden diverse mensen verhoord, waarna een beeld ontstond van een verdachte. Rond 21.15 uur werden in een woning aan De Ruyterstraat drie jongens aangehouden. Het drietal werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hierbij bleek dat een van hen niets met het incident te maken had. Hij werd in vrijheid gesteld.

Twee jongens (15 en 17 jaar) beiden uit Middelburg zijn ingesloten en worden zaterdag verhoord. In de woning werd een mes in beslag genomen. Vermoedelijk waren bij het incident nog twee jongens betrokken. De politie is nog op zoek naar hen en sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.

Op donderdagavond jl. raakte op de Geerepassage ook een man (61) bij een steekincident gewond. Het onderzoek naar de daders loopt nog. De twee incidenten hebben niets met elkaar te maken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren