Weerbericht:
Zonnig, in het uiterste noorden ook mist en laaghangende bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 27 km

Brandende klikobakken ontdekt dankzij rookmelder

Toegevoegd: 15-02-2021, 12.48 uur
Brandende klikobakken ontdekt dankzij rookmelder
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

BURGH-HAAMSTEDE - De brandweer heeft maandagochtend in Burgh Haamstede een aantal brandende klikobakken geblust nadat de bewoners van een woning wakker waren geworden door het geluid van hun rookmelder.


De bewoners van een huis aan de Dapperweg waren rond 04.50 wakker geschrokken van het geluid van een rookmelder. Ze zagen geen brand maar roken wel een brandlucht en daarom belden ze de brandweer. Hoewel een eerste verkenning in de woning niets opleverde, werd de zoektocht voortgezet. De brandweer rook immers ook een brandlucht.

Buiten zagen de brandweerlieden rook uit een naastgelegen garage komen. Toen de garagedeur werd geopend, bleken in de garage een aantal klikobakken in de brand te staan. De brandweermannen hadden het brandje snel geblust waardoor het gevaar was geweken. De garage heeft wel veel rook- en roetschade opgelopen, maar volgens de brandweer had de brand erger uit kunnen pakken als er geen werkende rookmelder was geweest.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren