Weerbericht:
In het noordoosten eerst regen, elders opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 33 km

Persoon aangereden door trein bij station Souburg

Toegevoegd: 15-02-2021, 14.20 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Bij het NS-station in Oost-Souburg is maandag aan het begin van de middag een vrouw gewond geraakt bij een aanrijding met een passagierstrein. Hierdoor was het treinverkeer tussen de stations Middelburg en Vlissingen een tijd gestremd.


Het ongeluk vond rond 13.10 uur plaats. Het slachtoffer raakte de trein die richting Vlissingen reed. Ze liep een hoofdwond op maar was wel aanspreekbaar en kon per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De opgeroepen traumahelikopter kwam niet meer ter plekke. Ook de brandweer hoefde niet meer ingezet te worden. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. 

De betrokken trein blokkeerde de overweg bij de draaibrug bij Oost-Souburg waardoor voetgangers, fietsers en bromfietsers moesten omrijden. In eerste instantie lieten de Nederlandse Spoorwegen (NS) weten dat er tot 16.30 uur geen treinen zouden rijden tussen Vlissingen en Middelburg maar inmiddels zijn de beperkingen alweer voorbij.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remco (16-2-2021 om 15:11)
@Timsalabim. dure woorden gebruiken maar niet kunnen lezen. Er staat en vraagteken op het einde van de zin....
Pietjepuk (15-2-2021 om 19:41)
@Timsalabim en met die opmerking heb jij je ook in dat rijtje geschaard. Op de foto's is te zijn dat de lampen aan zijn en de slagbomen dicht, dus de redenatie van Henk (voorzien van een vraagteken) is best wel aannemelijk.
Pieter (15-2-2021 om 18:12)
Timsalabim Nu Henk spreekt waarschijnlijk uit ervaring. Komt inderdaad regelmatig voor dat een reiziger nog even snel over de spoorweg gaat om toch maar de trein te halen. Laatst ook toen we met de trein reisden. Sprak de conducteur zo'n roekeloze reiziger aan op haar gedrag.
Moeder (15-2-2021 om 16:19)
Die trein kan toch verder, zodra de ambulance weg is... Wel n wonder dat je zoiets overleeft, al rijdt de trein daar ter plekke niet hard... Beterschap voor de vrouw. Hoe dit kon gebeuren, vraag ik me wel af...
Timsalabim (15-2-2021 om 15:19)
Hoe weet je dat Henk? Was jij het toevallig? De reaguurders hier met hun continue stroom betweterige opmerkingen op deze website zijn echt het perfecte voorbeeld van het Dunning-krugereffect; met andere woorden, men is de dom om te beseffen dat men dom is!
Henk (15-2-2021 om 14:58)
Nog even snel tussen de gesloten spoorbomen door om te trein te halen? Ze is niet de eerste en zeker niet de laatste die dit doet. Gelukkig goed afgelopen, maar de machinist zal ongetwijfeld de schrik van zijn leven hebben gehad.
Cookie-instellingen beheren