Weerbericht:
Vannacht droog. Overdag van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Lichaam gevonden bij zoektocht naar vermiste Ichelle

Toegevoegd: 16-02-2021, 15.36 uur - Update: 16-02-2021, 16.54 uur
Door: Roland de Jong

SLUIS - Bij de zoektocht naar de vermiste Ichelle van de Velde (29) uit Oostburg is vanmiddag een stoffelijk overschot gevonden. Dat heeft de politie zojuist bevestigd. Momenteel wordt uitgezocht of het daadwerkelijk om Ichelle gaat maar de politie gaat daar wel van uit. Haar familie is op de hoogte.


Ichelle van de Velde wordt sinds half december vermist. Op 14 december heeft de oma van Ichelle haar 's avonds voor het laatst fysiek gezien. Een dag later is ze mogelijk nog door een bekende gezien. Dat gebeurde rond 14.30 uur op het Ledelplein in Oostburg. Sindsdien ontbreek ieder spoor van de vrouw en is meermaals met honden naar haar gezocht bij onder meer het natuurgebied Groote Gat in Oostburg.

Vorige week dinsdag werd een 44-jarige vrouw uit Aardenburg aangehouden als verdachte in de zaak. Zij werd in eerste instantie verdacht van wederrechtelijke vrijheidsbeneming maar de aanklacht werd later verzwaard naar moord. Bij onderzoek in de winkel van de Aardenburgse, vlakbij die van Ichelle, werden volgens de politie sporen gevonden van een misdrijf.

Sinds vanochtend is de politie met een flink aantal mensen aanwezig zij de Kanaalweg in het buitengebied van Sluis. De politie bevestigt dat het onderzoek verband houdt met de vermissingszaak maar kan verder nog niet veel details geven over de aanleiding. De Kanaalweg is nog altijd afgezet tussen de Hoogstraat en de Kanaalweg 2. Ter plekke is onderzoek gedaan met specialistische honden. Rond 14.00 uur arriveerde ook een politiehelikopter. Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) deed onderzoek met behulp van sonar.

Rond 15.30 uur bevestigde politiewoordvoerder Alwin Don dat ter plaatse een stoffelijk overschot is gevonden. Volgens Don gaat het vermoedelijk om de vermiste Ichelle maar moet nader onderzoek dit nog definitief bevestigen. Wel is haar familie inmiddels op de hoogte gebracht van de vondst.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ria (17-2-2021 om 08:03)
@dagvlinder : er zijn andere platformen om uzelf te presenteren!
Biggetje (17-2-2021 om 06:59)
Voor de familie zekerheid maar dat maakt het verdriet niet minder. Er is volgens mij altijd hoop dat ze nog leeft. En dagvlinders had je glazen bol ingezien voor dit gebeurde dan had je leed kunnen voorkomen
Emergo (16-2-2021 om 18:20)
@Dag vlinder Een schaamteloze reactie !!
willem (16-2-2021 om 18:11)
complimenten voor de recherge--prima werk verricht--pet af.
willem (16-2-2021 om 18:10)
gelukkig dat ze is gevonden. sterkte voor de familie die nu kan gaan met het accepteren dat ze er niet meer is. duidelijkheid is veel beter dan te zweven tussen hoop en vrees. Ichelle: RIP.
RB (16-2-2021 om 17:56)
Geef die vlinder een sticker want wat is ze goed.
Cookie-instellingen beheren