Weerbericht:
Vandaag geregeld buien, komende nacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Brandweer ingezet voor druppellekkage Dow

Toegevoegd: 16-02-2021, 16.50 uur - Update: 16-02-2021, 18.02 uur
Brandweer ingezet voor druppellekkage Dow
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

HOEK - Door een processtoring is er een lekkage ontstaan in één van de krakers van de chemiefabriek Dow in Hoek. De brandweer is opgeroepen om de bedrijfsbrandweer van Dow te ondersteunen. Door de storing is de fakkelinstallatie van de fabriek automatisch geactiveerd.


Door de storing zijn flinke vlammen uit de schoorstenen van de fabriek te zien. De activatie van de installatie gebeurde toen er een processtoring ontstond. De fabriek probeerde overtollig product gecontroleerd en veilig af te fakkelen maar kon daarbij niet voorkomen dat er een druppellekkage ontstond. 

Door de lekkage lopen gevaarlijke stoffen de fabriek uit. De brandweer is uitgerukt om de bedrijfsbrandweer van de chemiefabriek te ondersteunen. De lekkage is volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) inmiddels afgedekt met schuim. "De brandweer verricht metingen maar er worden nog geen te hoge concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten en e verwachting is ook dat dit niet gaat gebeuren", aldus de VRZ. Het affakkelen, waarmee men overtollig product kan verbranden, kan volgens de Veiligheidsregio nog enige tijd duren. 

Vanmiddag is overigens ook de ambulancedienst ingezet op het terrein van Dow. "De ambulance is opgeroepen voor een ander incident. Dit had niets te maken met deze lekkage. Bij de lekkage zijn geen personen gewond geraakt", zo meldt de VRZ.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren