Weerbericht:
Vandaag flink wat zon en droog. Zondag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf voor man die buschauffeur neerstak

Toegevoegd: 18-02-2021, 18.03 uur
Celstraf voor man die buschauffeur neerstak
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 22-jarige M. S. uit Graauw een gevangenisstraf van een jaar, plus eveneens een jaar voorwaardelijk, een taakstraf van 240 uur en het betalen van ruim 11.000 euro schadevergoeding opgelegd. Er was 445 dagen waarvan 90 voorwaardelijk en een taakstaf van 180 uur geëist. 


S. stak op 28 februari 2020 in Hulst een Belgische buschauffeur met een mes in zijn borst. S. kreeg die dag ruzie drie Belgen en die werd in de bus voortgezet. S. en de zijnen werden verzocht de bus te verlaten maar daar gaf hij geen gehoor aan. Uiteindelijk deed hij toch maar wat de buschauffeur hem had bevolen. 

Vooraf en kort na het verlaten van de bus had hij de bus al enkele klappen en trappen gegeven. De buschauffeur pakte zijn mobieltje en filmde S. terwijl die wegliep. S. draaide zich om, gaf de chauffeur een trap en vervolgens stak hij de chauffeur met een mes in de borst.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren