Weerbericht:
Enkele mistbanken. Overdag in de kustgebieden lage bewolking, elders zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Kitsurfer raakt in problemen en klimt op boei

Toegevoegd: 18-02-2021, 21.02 uur
De man wist zichzelf in veiligheid te brengen door op een boei te klimmen.
De man wist zichzelf in veiligheid te brengen door op een boei te klimmen.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Manfred Berrevoets

HANSWEERT - Een reddingsboot van de KNRM heeft vanavond een kitesurfer van een boei gered. De man raakte in de problemen, maar wist alarm te slaan.


Rond 18.05 uur raakte de kiter in de problemen en wist zichzelf in veiligheid te brengen door op een boei te klimmen. Vanaf hier kon hij alarm slaan waarna de reddingsboot ter plekke is gegaan.

De man is vervolgens aan boord genomen van de reddingsboot en ingepakt tegen onderkoeling. Op het reddingstation bood een warme douche uitkomt. Een politieboot heeft zijn uitrusting uit zee gehaald.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (19-2-2021 om 14:49)
pfff als ik zo naar de foto kijk zie ik geen mondkapjes en de afstand is ook geen 1.5 meter waarom niet gewoon een stuk touw in het water en dan zo naar de kant slepen, die adrenalinejunkies vinden dat toch nie erg
Cookie-instellingen beheren