Weerbericht:
Buien en in de kustprovincies af en toe zware windstoten
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Politie laat onderbemand schip afmeren

Toegevoegd: 19-02-2021, 09.46 uur
Politie laat onderbemand schip afmeren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In overleg met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft de politie donderdag een schip laten afmeren omdat het onderbemand bleek te zijn.


Tijdens een surveillance met politievaartuig P41 kwamen agenten op de Westerschelde een schip tegen dat bij een eerdere controle onderbemand was geweest. Om deze reden werd opnieuw een controle uitgevoerd. Ook dit keer bleek men de zaken niet op orde te hebben, zo meldt de politie.

Volgens de politie was er ook nu onvoldoende bemanning aan boord. Daarom werd in overleg met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) besloten dat het schip moest afmeren in afwachting van de komst van aanvullende bemanning. De politie gaat ook een boeterapport opmaken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anoniem (19-2-2021 om 17:00)
goed werk van de P41. Bemanning in gevaar door onderbezetting. hopelijk dat er nu harder wordt opgetreden tegen de reder. Ik weet natuurlijk niet wat voor nationaliteit de bemanning heeft. Maar ik hoop zo voor deze bemanning dat de rederij nu met een fikse boete of dat de instanties het schip aan de ketting leggen. Als je dit met de bemanning (opvarende werknemers) omgaat ben je geen reder waard
Cookie-instellingen beheren