Weerbericht:
Wolkenvelden en droog, vanavond en morgen in het noorden een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Vaarverbod na stranding bij Hansweert

Toegevoegd: 19-02-2021, 22.48 uur - Update: 20-02-2021, 00.21 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - Tegen een kapitein die vrijdagavond met zijn schip vastliep bij Hansweert en vervolgens een ander schip raakte, is proces-verbaal opgemaakt. Vanwege de technische staat van het schip is bovendien een vaarverbod uitgeschreven.


De 80 meter lange en 8 meter brede onder Bulgaarse vlag varende 'Solist' was vanuit het Belgische Gent onderweg toen het aan het begin van de avond op de Westerschelde aan de grond liep. Dat gebeurde ter hoogte van Hansweert. Rond 19.00 uur werd bij de hulpdiensten melding gemaakt van het incident.

Volgens de politie raakte het schip ook nog een ander schip toen het na de stranding afmeerde aan de steiger bij de Zuider Voorhaven aan de monding van het Kanaal door Zuid-Beveland bij Hansweert. Het vaartuig Patrol van Multraship en sleepboot Bravo van Polderman Berging kwamen ter plekke om assistentie te verlenen en ook de Landelijke Eenheid van de politie kwam ter plaatse.

De politie deed aan boord onderzoek en hieruit bleek dat de technische staat dusdanig slecht te zijn dat in overleg met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) werd besloten om een vaarverbod uit te schrijven. Volgens de politie bleek met de vaarbevoegheid ook het één en ander niet in orde te zijn. Er wordt nog nader onderzoek gedaan en er zal proces-verbaal worden opgemaakt. Hiervoor zijn onder meer radarbeelden opgevraagd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren