Weerbericht:
Een enkele bui. Morgenmiddag enige tijd regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Agent trekt wapen vanwege illegale motorcrossers

Toegevoegd: 20-02-2021, 00.30 uur
Agent trekt wapen vanwege illegale motorcrossers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een politieagent heeft vrijdagmiddag op Walcheren zijn dienstwapen getrokken toen na een melding van illegaal motorcrossen enkele motorrijders op hem af kwamen rijden over een smal pad.


De Middelburgse wijkagenten maken op Instagram melding van het voorval. Volgens de politie voelde de agent in kwestie zich dusdanig in het nauw gedreven dat hij zich genoodzaakt zag zijn dienstwapen te pakken en te richten. “Heftig voor de motorrijder die dit natuurlijk niet hadden verwacht toen ze vanochtend besloten een lekker eindje te gaan crossen maar ook heftig voor de betrokken collega”, zo schrijft de politie.

Drie crossers gingen er via een sloot vandoor maar een ander bleef staan en ging het gesprek met de agent aan. Uiteindelijk hebben ook de andere motorrijders zich bij de politie gemeld. “Aangezien het hier geen staatscriminelen betrof en er een goed gesprek ontstond is besloten tot het opleggen van een aantal bekeuringen”, zo meldt de politie, die zich in de Instagrampost ook nog rechtstreeks tot de crossers richt. “Volgende keer gewoon stoppen jongens. Dan kom je er misschien zelfs nog wel eens vanaf met een waarschuwing”.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pollewops (20-2-2021 om 08:57)
Motorcrossers hebben een licentie en zijn te vinden op een circuit. Dit waren dus gewoon joyriders.
Ex crosser (20-2-2021 om 07:42)
Het moet niet gekker worden,
Che (20-2-2021 om 06:23)
Vreemd, dit komt over als; Doordat het Gerrit en Wilko waren uit het dorp vergeten we de poging tot doodslag (want waarom trek je anders een wapen) en geven we boetes. Daarnaast als je weer dit gaat doen en je stopt dan laten we je wellicht ook nog gewoon gaan. Als Achmed of Soufiane dit met de Vespa in het centrum had gedaan was waarschijnlijk een boete het minste geweest en kon men naar verwachting de cel in/strafblad/jeugddetentie en dus compleet de vernieling in.
Cookie-instellingen beheren