Weerbericht:
Perioden met zon, vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 54 km

Verloren kite laat hulpdiensten Westerschelde op varen

Toegevoegd: 21-02-2021, 12.21 uur
Verloren kite laat hulpdiensten Westerschelde op varen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

BRESKENS - Reddingsboot Zeemanshoop uit Breskens is zaterdagmiddag uitgevaren voor een gevonden kite. De vlieger was gevonden door een binnenvaartschip maar omdat er geen surfer bij de kite was, werd een zoekactie opgestart. Na enige tijd bleek dat de surfer al op het strand stond en verdere hulp niet nodig was.


Rond 14.15 zag de bemanning van een binnenvaartschip vlakbij het hoofdvaarwater op de Westerschelde een kitezeil zonder surfer. De bemanning besloot onmiddelijk melding te maken bij de Nederlandse kustwacht die op haar beurt de bemanning van KNRM-reddingsboot Zeemanshoop alarmeerde.

Na het alarm vertrok de reddingsboot net als de RWS 78 van de Rijkswaterstaat richting de opgegeven positie. Toen de schepen bijna ter plaatse waren, werd de kite door iemand op het strand opgehaald net als zijn board. Hoewel de bemanning van Rijkswaterstaat dit zag, besloot de KNRM de zoektocht verder door te zetten aangezien het niet duidelijk was of er toch niet nog iemand in problemen was. Even later voegde ook politie vaartuig P-41 zich bij de zoekactie.

Later gaf de politie aan dat de persoon die de kite ophaalde bij het strand wel degelijk de persoon was die los was gekomen van zijn materiaal. Hierop werd de zoekactie afgeblazen en keerden de hulpdiensten weer terug.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren