Weerbericht:
Op de meeste plaatsen droog, in het zuidoosten kans op mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Vliegtuigbom Breskens wordt 5 maart geruimd

Toegevoegd: 22-02-2021, 18.59 uur
Op vrijdag 5 maart wordt de vliegtuigbom door de EODD onschadelijk gemaakt.
Op vrijdag 5 maart wordt de vliegtuigbom door de EODD onschadelijk gemaakt.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - De vliegtuigbom die op donderdag 28 januari tijdens werkzaamheden aan de Haven Westzijde in Breskens is gevonden, wordt op vrijdag 5 maart geruimd. De Explosieven Opsporingsdienst Defensie (EODD), de politie, de projectontwikkelaar en de gemeente Sluis zijn momenteel volop bezig met het voorbereiden van de ruiming.


Op vrijdag 5 maart wordt de vliegtuigbom door de EODD onschadelijk gemaakt en vervolgens naar de gemeentelijke springlocatie vervoerd. Om de omgeving en de medewerkers van de EODD tijdens de ruiming te beschermen, worden veiligheidsmaatregelen getroffen. Dit houdt onder meer in dat de projectlocatie aan de Haven Westzijde wordt afgezet door de politie en niet toegankelijk is voor derden.

Tevens wordt tijdens de demontage de aansluiting van de Promenade op de Haven Westzijde en de Duinstraat afgezet. Daarnaast is ook het wandelpad aan de bovenzijde van de Weebrugweg en de Haven Westzijde niet toegankelijk. Ook een deel van het strand is deze dag niet bereikbaar. Tijdens de ruiming is het niet nodig om de omliggende omgeving te ontruimen. Omwonenden kunnen daarom in hun woning verblijven.

Direct na de vondst en identificatie van de 500 Lbs Engelse vliegtuigbom op donderdag 28 januari is deze afgedekt en veiliggesteld, zodat er geen direct gevaar is voor de omgeving. Het gebied rond de vindplaats is afgezet. Naast deze getroffen maatregelen, zijn er op dit moment geen aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren