Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 27 km

Kazerne Sint-Annaland officieel geopend

Toegevoegd: 27-01-2007, 17.28 uur
Door: Jan-Willem Kempeneers [HVZeeland.nl]

SINT-ANNALAND - Zaterdag is de nieuwe brandweerkazerne aan de Veilingweg te Sint-Annaland officieel geopend.

Om half 11 werd de kazerne door burgemeester Nuis van Tholen officieel in gebruik genomen. Deze ingebruikname ging gepaard met veel bombarie. Voor de nieuwe kazerne werd een stalen vat, omhult met coniferen, in brand gestoken.

Vervolgens werden de genodigden opgeschrikt door het getrappel van paardenhoeven. Een tweespan Zeeuwse trekpaarden reed met een antieke brandspuit het kazerneterrein op om de eerste aanval in te zetten op de brandende coniferen.

Toen duidelijk werd dat de spuit deze brand niet alleen meester kon worden, werd het sein grote brand gegeven, waarna het brandweervoertuig van Sint-Annaland, het haakarmvoertuig en de dienstbus met loeiende sirenes versterking kwamen aanbieden. De brand was toen snel onder controle.

’s Middags werd de bevolking in de gelegenheid gesteld om de nieuwe kazerne te bezichtigen. Onder het genot van een hapje en een drankje, bekeken vele bezoekers het nieuwe onderkomen van de Sint-Annalandse blusgroep.

Achter de drie grote glazen roldeuren van de nieuwe kazerne is plaats voor de tankautospuit, het haakarmvoertuig en de dienstbus. Ook de motorspuitaanhanger en de reddingsvlet hebben een plaatsje in het nieuwe onderkomen.

De nieuwe kazerne was sinds halverwege december vorig jaar al in gebruik en de Sint-Annalandse blusgroep is tot op dit moment al vier keer vanuit het nieuwe onderkomen moeten uitrukken. Met deze nieuwe kazerne kan de blusgroep vol goede moed de toekomst tegemoet.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren