Weerbericht:
Enkele onweersbuien, vooral morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 35 km

Kind te water Sas van Gent, politie onderzoekt toedracht

Toegevoegd: 24-02-2021, 17.44 uur - Update: 24-02-2021, 18.54 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Bij de Beneluxstraat in Sas van Gent is woensdag aan het einde van de middag een kind uit het water gehaald. Het was er ernstig aan toe en is per traumahelikopter afgevoerd. De politie onderzoekt wat er is gebeurd en heeft daarom de omgeving afgezet.


Omstreeks 15.50 uur kwam een eerste melding binnen dat een kind te water zou zijn geraakt in de sloot. Hierop werden onder meer twee ambulances en diverse duikploegen van de brandweer opgeroepen. Een klein kwartier na de melding hadden brandweerlieden het kind op de kant. Ambulancehulpverleners ontfermden zich vervolgens over het slachtoffertje waarna het uiteindelijk per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam is gebracht.

Duikers van de brandweer hebben de omgeving nog afgezocht naar een eventueel tweede kindje maar hierbij werd niets aangetroffen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is opvang geregeld voor de familie van het slachtoffertje en andere betrokken. “De ingezette brandweermensen worden opgevangen in de brandweerkazerne”, aldus de VRZ.

Het is volgens de hulpdiensten nog niet helemaal duidelijk op welke wijze het kindje te water is geraakt. De politie doet daarom voor de zekerheid onderzoek. Om deze reden is de directe omgeving van de sloot afgezet met linten, in afwachting van de komst van de afdeling Forensische Opsporing van de politie. In de tussentijd roept de politie ook getuigen op om zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Biggetje (25-2-2021 om 07:20)
Sterkte voor de familie. Ik hoop dat het kindje snel weer naar huis kan.
Cookie-instellingen beheren