Weerbericht:
Eerst af en toe regen, later zonnige perioden en een bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Veere waarschuwt honden- en kattenbezitters

Toegevoegd: 24-02-2021, 18.21 uur
Veere waarschuwt honden- en kattenbezitters
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MELISKERKE - De gemeente Veere waarschuwt honden- en kattenbezitters in de omgeving van Mariekerke en Meliskerke omdat onbekenden expres giftige stoffen achterlaten in de omgeving.


Volgens de gemeente zijn tot nu toe twee gevallen van vergiftigde huisdieren gemeld bij de afdeling handhaving. "Het ging hierbij om een hond en een kat. Helaas is de kat overleden en de hond heeft het ternauwernood overleefd doordat deze op tijd bij de dierenarts was", zo zegt de gemeente.

In het buitengebied van Mariekerke, tussen de Westkapelse watergang en de Kloosterweg zijn volgens de gemeente inmiddels ook meerdere dode dieren en vergiftigd aas aangetroffen. "De dieren hebben gegeten van blokjes vetspek/zwoerd waaraan het gif is toegevoegd. Er wordt onderzoek gedaan naar de daders en het soort gif", aldus de gemeente.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (25-2-2021 om 19:15)
Dit klopt niet loes omdat dierenarts gif heeft gevonden in de stukken vlees
Loes (24-2-2021 om 22:35)
Vanmiddag tijdens mij wandeling in dit gebied zag ik een gezin met 3 kids met kleine hengels lopen en bij het wateren vissen er zat aan de aas dikke stukken spel aan, ik denk dat ze de resten zo in de natuur gegooid hebben. Want het onschuldig gezin was er zo mee in de weer in het gebied. Ik vond het apart. Dat zijn toeristen die de natuur komen verloederen.
Jan (24-2-2021 om 19:25)
Ik wens de dader of daders de meest gruwelijke pijnlijke dood toe die er is. Vuile dierenbeul. Als ik zo iemand betrap knoop ik hem persoonlijk op aan een boom. Gevangenisstraf neem ik voorlief.
Cookie-instellingen beheren