Weerbericht:
Zonnige perioden, maar ook enkele wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Lonink sluit twee drugspanden voor drie maanden

Toegevoegd: 25-02-2021, 18.02 uur
Lonink sluit twee drugspanden voor drie maanden
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink heeft deze maand twee panden in de gemeente Terneuzen gesloten vanwege drugsovertredingen. In Sas van Gent werd op 4 februari een pand vergrendeld en op 11 februari gebeurde dat bij een woning in Terneuzen, zo meldt de gemeente vandaag.


In het pand in Sas van Gent werd op 27 september vorig jaar een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden. In het gebouw aan de Watermolenstraat waren 540 wietplanten gehuisvest. Het pand is voor een periode van drie maanden gesloten. De op 11 februari gesloten woning in Terneuzen ligt aan de Erasmusstraat. Hier werd op 8 december vorig jaar na een melding over drugshandel een onderzoek ingesteld door de politie. Hierbij werden 30 gram cocaïne, 30 gram heroïne en 40 gram versnijdingsmiddel aangetroffen. Eerder werd in september vorig jaar ook een handelshoeveelheid harddrugs in de woning aangetroffen. De woning is nu voor een periode van drie maanden gesloten.

De bestuurlijke maatregelen zijn genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan volgens dit beleid een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren