Weerbericht:
Zonnige perioden, maar ook enkele wolkenvelden
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

'Terrassen zouden open kunnen maar wij volgen Rijk'

Toegevoegd: 25-02-2021, 18.41 uur
'Terrassen zouden open kunnen maar wij volgen Rijk'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De horecasector heeft vorig jaar bewezen uiterst verantwoord met de coronasituatie om te gaan en daarom denken de Zeeuwse burgemeesters dat terrassen veilig open kunnen. Ze gaan dat na een gezamenlijk overleg vandaag aangeven bij het Rijk. Houdt de Rijksoverheid echter voet bij stuk, dan zal echter ook in Zeeland handhavend worden opgetreden als ondernemers toch besluiten hun zaak te openen.


Vandaag hebben de Zeeuwse burgemeesters overlegd over de coronasituatie en ook over de oproep van de horeca om de terrassen te openen. Jan Lonink heeft naar aanleiding daarvan als voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) een statement opgesteld. Lonink: “Wij voelen als burgemeesters als het ware met een dubbele ziel mee met de samenleving. We moeten aan de ene kant iedereen beschermen en uiterst voorzichtig zijn vanuit de coronarisico’s die er nog steeds zijn. En oog hebben voor de druk op de zorg die nog steeds hoog is en snel verder kan oplopen. Tegelijkertijd snappen we ondernemers die heel graag hun terras weer openen. Maar we moeten met elkaar allemaal de regels strikt blijven respecteren en opvolgen.”

De VRZ-voorzitter zegt het beleid van het Rijk te steunen en de regels dan ook te handhaven als ondernemers zelf besluiten tegen de regels in eerder open te gaan. Tegelijkertijd zegt hij wel via het Veiligheidsberaad te willen aangeven dat de Zeeuwse burgemeesters er vertrouwen in hebben dat terrassen veilig open kunnen. “Ook vorig jaar heeft de sector laten zien hier uiterst verantwoord mee om te gaan. Het kan bovendien ongewenste drukte op straat en op openbare plekken voorkomen. Het is uiteindelijk een afweging die het Rijk zal maken en wij vertrouwen erop dat die afweging uiterst zorgvuldig gebeurt”, zo zegt Lonink.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arthur (1-3-2021 om 08:22)
Je zou maar een horecabedrijf hebben, personeel in vaste dienst moet doorbetaald worden. 3 man kosten per jaar +-€150000!! Dan nog een duur pand en de koelinstallatie. De mensen die die belachelijke regeltjes bedenken krijgen elke 4 weken hun riante salaris gestort en hebben totaal geen idee wat de problemen zijn. Met een hoop propaganda worden burgers bang gemaakt.
Moeder (28-2-2021 om 21:40)
Goed dat ze het iig proberen. Zeeland is de randstad niet, het is hier veel dunner bevolkt. Maar ben bang dat het rijk z'n poot stijf houdt. Johan, het is vanaf morgen maart, dus toch zo langzamerhand komen er al méér mooie dagen... Ze zijn lang genoeg dicht geweest.
Johan (27-2-2021 om 12:02)
We hebben nu even een periode van mooi weer maar over een paar dagen zakt de temperatuur weer naar normale waarden voor de winter en dan krijgen we weer wind en regen. Wat moet je dan nog op een terras?
Gerda Franken (26-2-2021 om 19:32)
Verleden jaar is het goed gegaan op de terrassen met 1,5 meter afstand. Waarom kan het nou niet !!. Wat een onzin in supermarkten hou heel veel mensen GEEN 1,5 meter afstand. Het is met 2 maten meten. Ik begin het aardig beu te worden. Laat toch de horeca weer open met gepaste maatregel
Cookie-instellingen beheren