Weerbericht:
Enkele winterse buien. Vrijdag eerst droog, later enige regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Zesduizend kleine wietplanten in huis Sint-Annaland

Toegevoegd: 02-03-2021, 10.48 uur
De hennepstekjes werden binnengebracht in dozen.
De hennepstekjes werden binnengebracht in dozen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

SINT-ANNALAND - In een woning aan de Tienhoven in Sint-Annaland heeft de politie maandagavond duizenden kleine wietplanten ontdekt. Er zijn drie mannen aangehouden.


Rond 19.00 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie. De melder zag dat vanuit een auto tientallen dozen de woning in werden gedragen. Omdat werd vermoed dat het om vuurwerk ging, werd de politie gebeld. Toen agenten bij aankomst de dozen onderzochten, zagen ze stekjes van hennepplanten. In de woning werden drie mannen gearresteerd. Het gaat om de bewoner, een 34-jarige man uit Hoogerheide en een 24-jarige man uit Roosendaal. Het drietal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zitten nog vast en worden dinsdag verhoord.

Volgens de politie waren al diverse dozen uitgepakt toen zij arriveerde. "Deze plantjes stonden al op de vloer", aldus de politie. In totaal werden ruim 6.000 hennepplantjes van 10 tot 15 centimeter groot ontdekt. De kwekerij werd door een gespecialiseerd bedrijf geruimd. Alle spullen zijn vernietigd. De elektriciteit voor de kwekerij werd buiten de meter om afgenomen. Het nutsbedrijf heeft daarom de stroom afgesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan uit Vlissingen (3-3-2021 om 11:03)
@kees, is het een koophuis dan sluit de burgemeester het voor 3 maanden, kan deze ook doen bij een huurhuis. Trouwens bij een koophuis kan de hypotheekverstrekker hierdoor de openstaande hypotheeksom op opeisen ben je ook je woning kwijt.
ger (2-3-2021 om 13:53)
echt zonde om zulke mooie plantjes "groen" te vernietigen, is het niet beter die te doneren aan patiënten die ze nodig hebben als medicatie?
kees (2-3-2021 om 13:45)
Dat is lekker dan voor de bewoners. Ach ze doen het zelf. Is het een huurhuis dan worden ze er per direct uitgezet en op de zwarte lijst gezet in Zuid Nederland zodat ze niet meer kunnen huren. Is het een koophuis dan sluit de burgemeester het voor 3 maanden. En de stroom die gestolen is moet dubbel worden terug betaald.
Marcel de Bruijn (2-3-2021 om 11:41)
Die plantjes had ik graag willen hebben. Hahahaha hahahaha.
Cookie-instellingen beheren