Weerbericht:
Eerst zon, later bewolkt en vanavond regen
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Weer onderzoek in Aardenburg vanwege moord Ichelle

Toegevoegd: 02-03-2021, 13.04 uur
Door: Roland de Jong

AARDENBURG - In het kader van het onderzoek naar de moord op de Oostburgse Ichelle van de Velde doet de politie momenteel opnieuw onderzoek rond de woning van de Aardenburgse verdachte.


Ichelle (29) werd sinds half december vermist. Wekenlang werd tevergeefs naar haar gezocht, onder meer bij natuurgebied Groote Gat in Oostburg. In die plaats had Ichelle aan de Burgemeester Erasmusstraat ook haar naai-atelier Pins & Needles. Op dinsdag 9 februari werd in haar woning aan de Markt in Aardenburg een 44-jarige vrouw aangehouden als verdachte. Zij heeft een winkel in dezelfde straat als Ichelle’s naai-atelier.

Het stoffelijk overschot van Ichelle was ten tijde van de arrestatie overigens nog niet gevonden. Dat gebeurde pas een week later. Op de dag van de aanhouding werd het huis van de verdachte al binnenstebuiten gekeerd. Ook werden twee personenauto’s in beslag genomen voor nader onderzoek. Enkele dagen later meldde de politie uit te gaan van moord en de kans erg klein te achten dat Ichelle nog in leven was. Dat vermoeden werd helaas werkelijkheid. Delen van haar lichaam werden namelijk op 16 februari aangetroffen in het uitwateringskanaal van Sluis naar Cadzand-Bad. Later werden ook de nog ontbrekende andere lichaamsdelen gevonden.

Dat het onderzoek van politie en justitie naar de dood van Ichelle nog in volle gang is, is vandaag goed zichtbaar in Aardenburg. Vandaag wordt namelijk door de recherche onderzoek gedaan bij enkele garageboxen nabij de woning van de verdachte. Waar precies naar wordt gezocht, is niet duidelijk. Ter plekke zijn namelijk zwarte schermen geplaatst om nieuwsgierigen het zicht op het onderzoek te ontnemen. Voor de woning van de verdachte is in de tussentijd ook een container van de brandweer geplaatst waarin overleg gevoerd kan worden. Uit een ruimte in de achtertuin van de woning van de verdachte wordt water gepompt.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren