Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele (winterse) buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Olietanker in problemen op Westerschelde

Toegevoegd: 02-03-2021, 18.47 uur
Door: Roland de Jong

WAARDE - Op de Westerschelde is dinsdag aan het einde van de middag een schip in problemen gekomen. Dat gebeurde ter hoogte van Waarde.


De olietanker ‘OKYROE’  voer vanuit Antwerpen (B) richting Vlissingen toen het tussen Walsoorden en Waarde te kampen kreeg met technische problemen. Het 228 meter lange en 32 meter brede schip raakte stuurloos. Hierop besloot de kapitein voor anker te gaan.

Inmiddels zijn drie sleepboten en een vaartuig van Rijkswaterstaat ter plekke. De sleepboten hebben het schip, dat vaart onder de vlag van de Marshall-eilanden, gedraaid zodat het veilig naar ankerplaats Everingen even verderop op de Westerschelde gebracht kan worden. Daar zal een nadere inspectie plaatsvinden.  


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren