Weerbericht:
Zonnige perioden, maar ook enkele wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Zes jaar cel geëist voor handel in harddrugs

Toegevoegd: 04-03-2021, 20.24 uur - Update: 05-03-2021, 18.42 uur
Zes jaar cel geëist voor handel in harddrugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 27-jarige R. de C. uit Sluiskil is donderdag in Middelburg een gevangenisstraf van zes jaar geëist. De C., die zich beroept op zijn zwijgrecht, wordt ervan verdacht van maart 2019 tot en met eind mei vorig jaar op grote schaal te hebben gehandeld in harddrugs.


Overigens bleek uit zijn tarieflijst dat er veel meer dan alleen maar drugs werden verkocht. Het ging ook om wapens, pilletjes en bepaalde vloeistoffen. De C. wordt gezien als de leider van een groep die zich met dit soort activiteiten bezighoudt. Die groep bestaat volgens het OM uit elf man van 22 tot 47 jaar. De groepsleden komen uit diverse plaatsen in Zeeuwse-Vlaanderen.

Justitie kwam De C. op het spoor na een anonieme tip en later nog een (eveneens anonieme) brief. Er werd een onderzoek gestart, telefoons werden afgetapt en er volgden eind mei vorig jaar diverse invallen en doorzoekingen. Toen kon ook de zogeheten PGP-telefoon van De C. worden uitgelezen en kreeg justitie een schat aan informatie binnen handbereik.

Eén van de elf verdachten in deze zaak, De C.'s de 24-jarige plaatsgenoot J. van T., hoorde voor zijn aandeel in de drugshandel een celstraf van twaalf maanden waarvan drie voorwaardelijk tegen zich eisen. Hij verzorgde onder meer een stuk logistiek en administratie. Van T. werd eind april bij een controle in Rilland aangehouden. In zijn auto bevond zich destijds drie kilo hennep en 105 gram amfetamine.

De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sam (5-3-2021 om 11:01)
En als je een kind verkracht moet je 6 maanden de cel in. Nou nou applaus voor de rechters in Nederland.
Cookie-instellingen beheren