Weerbericht:
Zonnige perioden, in de kustgebieden een bui
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Loods drugslab Waterlandkerkje voor jaar verzegeld

Toegevoegd: 05-03-2021, 10.14 uur
Onderzoek bij het drugslab, gisteren een maand geleden.
Onderzoek bij het drugslab, gisteren een maand geleden.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

WATERLANDKERKJE - De loods in Waterlandkerkje waarin vorige maand een drugslaboratorium werd ontdekt is sinds gisteren voor twaalf maanden verzegeld door de gemeente Sluis. Vanwege de omvang van het drugslab besloot de burgemeester tot een spoedsluiting.


Een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie viel de loods aan de Nozemansweg op donderdag 4 februari binnen. Binnen werd vervolgens een professioneel drugslaboratorium ontdekt voor de productie van de harddrug methamfetamine. In de loods werd ook 700 gram methamfetamine aangetroffen.

De loods is nu voor twaalf maanden gesloten om basis van het zogenaamde Damoclesbeleid. "De aanwezigheid van de handelshoeveelheid drugs zorgt voor overlast en maakt de buurt onveilig. De maatregel moet bijdragen aan de vermindering van drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving. Vanwege de omvang gaat het hierbij om een spoedsluiting", zo laat de gemeente weten in een persbericht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren