Weerbericht:
Bewolkt met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagen van A58, afrit Goes nog uren dicht

Toegevoegd: 06-03-2021, 04.06 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Een vrachtwagen is vannacht bij knooppunt De Poel in Goes van de snelweg geraakt en in de berm tot stilstand gekomen. Hierdoor is de afrit vanuit Bergen op Zoom richting de Deltaweg (A256/N256) naar verwachting nog uren afgesloten voor het verkeer.


De tankwagen reed rond 02.00 uur over de genoemde afslag toen deze door onbekende oorzaak in de linkerberm terecht kwam. De vrachtauto raakte enkele bosschages en kwam uiteindelijk volledig in het riet tot stilstand. De chauffeur raakte voor zover bekend niet gewond.

Na het ongeluk werd de afrit richting Goes-Zuid volledig afgesloten en werd een groot deel van de lading mest die de tankwagen bij zich had overgepompt. Twee speciale truckbergingsvoertuigen van bergingsbedrijf Kuzee zijn ter plaatse maar zij wachten nog op assistentie van een telekraan. De verwachting is dat de afrit nog tot na de ochtendspits dicht zal zijn.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Grote Smurf (7-3-2021 om 23:18)
@Jey, je hebt me betrapt op een fout, ik bedoelde lucht natuurlijk. ;) Komt een beetje op hetzelfde neer natuurlijk maar is toch een groot verschil. Sterker nog, ik bedoelde eigenlijk de zwarte command kabel. ;) Iets te diep in het glaasje gekeken die vorige nacht haha. Staat er geen lucht op dan slaan de remmen natuurlijk vast. Dat is een beveiliging. Het kan natuurlijk ook zijn dat een van de luchtbalgen was geploft en dat hij dmv de vierkringloopbeveiliging nog wel even dacht lekker door te kunnen rijden op halve remkracht. Nogmaals, veel mogelijkheden.
boemerang (6-3-2021 om 22:29)
Wij zien deze auto's regelmatig rijden, ook in de polder racen ze over de wegen, en hebben vaker ''bijna'' ongelukken gezien. Wij staan er niet van te kijken dat dit is gebeurd. Deze chauffeur heeft heel veel mazzel met de goede afloop. Hopelijk rijden ze voortaan rustiger...
Jey (6-3-2021 om 16:04)
Grote smurf ervaring mee? Zoja zou je moeten weten dat het remsysteem van een vrachtwagen niet met hydraulica werkt ;) Ik weet uit ervaring dat de vloeistoffen in je tankwagen je altijd kunnen verassen maar er zijn 1001 oorzaken te bedenken ik zou zeggen laat het aan de mensen over die het moeten afhandelen en laten we blij zijn dat de chauffeur er zonder kleerscheuren vanaf gekomen is.
Grote Smurf (6-3-2021 om 11:03)
Beginnend chauffeur die nu ook weet hoe tankvloeistof zich gedraagt bij het nemen van bochten of gezien het tijdstip een slaapmomentje gehad? Klapband? Hydrolische kabel niet goed aangesloten waardoor de trekker wel remt maar de trailer niet? Er zijn meerdere mogelijkheden. Het blijft opletten geblazen.
Cookie-instellingen beheren