Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Buitenlandse mannen opgepakt voor witwassen

Toegevoegd: 06-03-2021, 13.14 uur
Buitenlandse mannen opgepakt voor witwassen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft vrijdagavond twee buitenlandse mannen aangehouden op verdenking van witwassen. Ze hadden enkele duizenden euro’s cash bij zich. Eén van de twee bestuurde een auto en bleek zonder rijbewijs en onder invloed van drugs te hebben gereden.


Politieagenten zagen tijdens hun surveillance een Franse personenauto over de A58 rijden. Ze wilden een controle instellen en verwezen de auto daarom naar een controleplaats op de Nansenbaan in Goes. Op verzoek van de politie toonde de bestuurder, een 31-jarige Algerijn, wat papieren waarop zijn identiteit stond. Uit onderzoek bleek niet dat de man in het bezit was van een rijbewijs. De bijrijder, een 23-jarige inwoner van Frankrijk, kon helemaal geen identiteitsbewijs tonen.

“Op zo’n moment mogen politieagenten een identiteitsfouillering uitvoeren. Omdat er soms wel eens identiteitsbewijzen in een schoen verstopt zitten, vroegen de agenten of de bijrijder zijn schoen uit wilde doen”, zo vertelt de politie. In de schoen zat geen ID-bewijs, maar wel een geldbedrag van enkele duizenden euro’s. Ook bij de bestuurder werd een groot geldbedrag aangetroffen in zijn kleding

De beide mannen zijn aangehouden op verdenking van witwassen. Ze zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar ze vandaag, met hulp van een tolk, worden gehoord door rechercheurs. Het geld is door de agenten in beslag genomen. Van de bestuurder werd een speekseltest afgenomen. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van THC, de werkzame stof in hasj en wiet. De man weigerde een bloedafname door een arts. Voor dit feit wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (6-3-2021 om 18:44)
Werkelijk alles wat ze aanhouden met buitenlands kenteken schijnt verre van legaal te zijn, altijd zijn er veel dingen tegelijk aan de hand. Dank u voor de open grenzen!
Mic (6-3-2021 om 13:48)
Mooie vangst , goed werk
Cookie-instellingen beheren