Weerbericht:
Perioden met zon, vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte inbraak aangehouden met drugs op zak

Toegevoegd: 07-03-2021, 11.44 uur
Verdachte inbraak aangehouden met drugs op zak
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De politie heeft zaterdagmiddag in Terneuzen een verdachte van een inbraak aangehouden. Eerder meldde een inwoner van de stad dat hij een inbreker betrapte die er vervolgens vandoor ging. De verdachte werd door de politie herkend en later aangehouden. Hij bleek drugs op zak te hebben.


Een inwoner van Terneuzen meldde rond 12.15 uur dat hij aan de Verlengde van Steenbergenlaan een inbreker had overlopen. De man was er via een plat dak vandoor gegaan. Agenten kwamen snel ter plaatse en zochten tevergeefs in de omgeving naar de inbreker. De politie herkende de verdachte nadat agenten een foto van de inbreker getoond werd.

Na overleg met een officier van justitie en kregen de agenten toestemming voor de aanhouding van de man. Een paar uur later, rond 15.05 uur, zagen surveillerende agenten de betreffende man in de Grenulaan lopen. Hierop is hij meteen aangehouden op verdenking van insluiping in de woning. Bij de aanhouding troffen de dienders drugs aan bij de man. In zijn tas zaten 465 gram hasj en 635 gram henneptoppen. De drugs zijn in beslag genomen door de politie.

De aangehouden verdachte is gehoord in een politiecellencomplex. Hij zit nog vast omdat het onderzoek nog niet is afgerond. Vandaag wordt de man verder gehoord. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen en ook werd een getuigenverklaring afgelegd bij de politie. Op het eerste zicht leek er niets uit de woning te zijn weggenomen. Wel was de woning doorzocht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
exportzeeuw (8-3-2021 om 07:28)
zou het niet zo zijn dat juist die wiet en hasj daar geroofd zijn? wat doe je anders als inbreker met dat spul bij je?!
Jwt (7-3-2021 om 21:38)
Altijd dezelfde trieste figuren in de binnenstad van Terneuzen ey...
Biggetje (7-3-2021 om 18:33)
Haha. Zagen de politie staan maar dachten dat ze een koffie to go waren halen naast Naeye Verstraten
Ronald (7-3-2021 om 15:49)
Je moet maar durven, zo op klaarlichte dag hé ! Gelukkig is hij aangehouden .
Cookie-instellingen beheren