Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Man die wegloopt bij BOA’s aangehouden door politie

Toegevoegd: 08-03-2021, 13.34 uur
Man die wegloopt bij BOA’s aangehouden door politie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Agenten hebben aan het Molenwater in Middelburg een 55-jarige man uit Gapinge aangehouden. De man was weggelopen nadat BOA’s van de gemeente een groep, waar de man deel van uitmaakte, wilden controleren.


De verdachte maakte deel uit van een groep van zo’n 30 personen die zich op zondagochtend aan het Molenwater had verzameld en verklaarden daar koffie te gaan drinken. Dat was op dat moment daar vanwege de COVID-19 maatregelen niet toegestaan.

Toen de groep gecontroleerd werd ging de man er vandoor. BOA’s gingen hem achterna en agenten die in de buurt waren assisteerden bij de korte achtervolging. Uiteindelijk konden ze de man staande houden. Hem werd tot vier keer toe gevraagd zich te legitimeren. Daar werkte hij niet aan mee. Vervolgens is hij aangehouden.

Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding en scholden de agenten uit. Hierop hebben een aantal agenten er voor gezorgd dat de man veilig kon worden aan gehouden door een afscherming te creëren, daarbij hebben ze hun wapenstok gebruikt om de omstanders op afstand te houden.

Omdat de man er eerder al vandoor ging en zich verzette bij zijn aanhouding is hij geboeid en overgebracht naar een politiebureau. Daarna is hij na verhoor met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rowena Brandt (14-3-2021 om 15:02)
Er staat een video hiervan op LinkedIn. Gefilmd door de echtgenote van de man die gearresteerd is. De toon van bovenstaand artikel is anders dan die van de video. Wat is de waarheid?
Maarten Horst (11-3-2021 om 02:08)
Direct onderzoek instellen bij de Rijksrecherche: Rijp voor de @Rijksrecherche https://www.politie.nl/contact/klachtformulier.html https://www.rijksrecherche.nl/meld-misstanden
Adam (10-3-2021 om 20:07)
Clash tegen ego's en dan vallen er klappen. Een boa die zich met moeite kan beheersen en een meneer die bijzonder arrogant aan het uitdagen is.
ger (10-3-2021 om 13:37)
Wat een enorme sukkels zijn de personen die deze omstandigheid vergelijken met de 2e WO. Onvoorstelbaar anders was het toen en wat een zielenpieten zijn de mensen die bewust de boel overtreden en dan janken als er gehandhaafd wordt ook al is het een beetje ruw.
Bram (10-3-2021 om 09:31)
Iran 1997!!!! Politie moet zich kapot schamen. Hij wil ze ID niet laten zien, daarop word hij aangehouden en wil volledig meewerken aan de aanhouding. Nou als je dan dit geweld gebuikt zie filmpjes ben je niet goed. Vertel je dat ff met trots aan de keuken tafel aan je kinderen papa heeft weer hard gewerkt man man man wat triest dit.
Jan (9-3-2021 om 23:02)
@Harry………..wel 300 leerlingen in een school en 25 in een klas. Maar 25 mensen in de openlucht noemt u samen scholing. U bent vast het type wat in 1940 met een vlaggetje stond te zwaaien. Dit is jacht op de onschuldige burgers om ze een poot uit te draaien.
Cookie-instellingen beheren