Weerbericht:
Stapelwolken.
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Opnieuw aanhouding in zaak grote drugsvangst

Toegevoegd: 09-03-2021, 17.53 uur
De drugs werden gevonden tussen een partij bananen.
De drugs werden gevonden tussen een partij bananen.
© Foto: Belastingdienst
Door: Manfred Berrevoets

VLISSNGEN - In een lopend strafrechtelijk onderzoek naar de onderschepping van 4500 kilo cocaïne in de haven van Vlissingen voorjaar 2020 is gisteren, maandag, opnieuw een verdachte aangehouden. Het gaat om een 33 jarige man uit Bergen op Zoom. Zijn woning in Bergen op Zoom is doorzocht.


Vandaag heeft er binnen dit onderzoek nog een doorzoeking plaatsgevonden. Het huis en de werkplek van een 34-jarige medewerker uit Heinkenszand van het bedrijf waar de partij van 4500 kilo werd onderschept, zijn doorzocht. Meerdere gegevensdragers zijn in beslag genomen.

Bij de doorzoeking maandag hebben medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid met ondersteuning van de Forensische Opsporing en speurhonden beslag gelegd op: diverse gegevensdragers en luxe goederen zoals sieraden en tassen.

De cocaïnevangst werd gedaan na een melding. Het aantreffen van de partij gebeurde tijdens een kwaliteitscontrole op 28 april 2020 bij een bedrijf in Vlissingen. Het ging hier om pure cocaïne die later verhandeld en versneden zou worden. Daarmee verdubbelt de waarde. De drugs zaten verwerkt in een partij bananen, vermoedelijk afkomstig uit Costa Rica. De handelswaarde bedroeg zo’n 180 miljoen euro. Het betreft de grootste cocaïnevangst tot nu toe in Zeeland.

In overleg met het HARC-team (samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam) zijn de drugs overgedragen en vernietigd. De Landelijke Eenheid van de Politie heeft de zaak in verder onderzoek genomen onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Op 25 september 2020 hield de politie op Schiphol een eerste verdachte binnen het onderzoek aan, een 40-jarige man uit Bergen op Zoom, woonachtig in Dubai. Hij zit nog vast.

Op 3 en 4 november 2020 volgden nog eens drie aanhoudingen, twee mannen uit Middelburg en een vrouw uit Grijpskerke. De 23 jarige vrouw uit Grijpskerke en een van de mannen 39 jaar uit Middelburg is in vrijheid gesteld. De andere man, 46 jaar uit Middelburg, zat al vast in een ander onderzoek.

Op 11 november heeft de politie een 39-jarige man uit Goes aangehouden, die ondergedoken zat in Amsterdam. Hij zit nog steeds vast. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren