Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
54 files van totaal 177 km

Onderkoelde zwemmer voor kust Dishoek

Toegevoegd: 30-01-2007, 22.50 uur
Door: Roland de Jong

DISHOEK - Op het strand van Dishoek is dinsdagmiddag een onderkoelde zwemmer aangetroffen.

Rond half vier voer een loodsboot door vaargeul het Oostgat tussen Vlissingen en Zoutelande. Ter hoogte van boei acht meende de schipper een persoon in het water te zien. Daarop werd het Kustwachtcentrum (KWC) in IJmuiden ingeschakeld.

Het Kustwachtcentrum alarmeerde vervolgens de redders van het KNRM-sta-tion Westkapelle. Die rukten met de reddingboot Uly en het kusthulpverle-ningsvoertuig uit in de richting van de boei.

Ter hoogte van Dishoek troffen de redders een persoon aan die in verwarde toestand en met doorweekte kleren over het strand liep.

Het slachtoffer werd met ware onderkoelingsverschijnselen overgedragen aan het personeel van de Middelburgse ambulance 19126. De zwemmer is vervol-gens overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen.

Wat de man in het water deed is niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren