Weerbericht:
Bewolkt, meest droog en weinig wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester: 'Leksteken banden laffe daad'

Toegevoegd: 10-03-2021, 17.56 uur
Van drie auto's van de handhaving werden de banden lekgestoken
Van drie auto's van de handhaving werden de banden lekgestoken
© Foto: Gemeente Schouwen Duiveland
Door: Remi Mesu

ZIERIKZEE - Burgemeester Van der Hoek van Schouwen-Duiveland heeft woedend gereageerd op de vandalen die in de nacht van dinsdag op woensdag autobanden van handhavers lek hebben gestoken. Van der Hoek noemt het een 'laffe daad'.


De burgemeester reageert op de Facebookpagina van de gemeente Schouwen-Duiveland op het incident. Van der Hoek: "Dit is kwalijk en zorgelijk, maar ook een laffe daad. Dit is het recht in eigen handen nemen en dat kunnen we nooit toestaan. Wanneer je het niet eens bent met ons beleid of onze handhavers, ga dan in gesprek of dien een bezwaar in. Nu vernielt iemand onze auto’s, wij snappen niet waarom, en de schade kunnen wij met elkaar als gemeenschap betalen."

Verder laat Van der Hoek weten dat er buiten de banden van drie auto's van de handhavers ook de banden van een auto van het zorgloket zijn lekgestoken. "Daardoor kunnen afspraken thuis bij onze inwoners met een beperking of onze kwetsbare ouderen helaas niet doorgaan", aldus de burgemeester.

"Er zijn camerabeelden van de dader die wij overhandigen aan de politie", gaat hij verder. De burgervader hoopt echter dat de dader zichzelf komt melden. "Als iemand het blijkbaar stoer vindt om dit te doen, wees dan ook zo stoer jezelf alvast te melden."


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (16-3-2021 om 13:26)
zolang er nog van dit soort tuig rondloopt die totaal nergens omgeven, en lui zijn die het maar normaal vinden dat dit soort hun gang maar moeten doen. Zullen we BOA´S moeten hebben
Toon (15-3-2021 om 17:25)
Vernielingen plegen is altijd fout. Past niet. Maar waarom lopen er BOA's rond? Het zijn geen afgekeurde politie agenten, maar worden dat ook niet. Ze voldoen niet aan de (aannemings) eisen om politie agent te worden. Teweinig vooropleiding, geestelijk niet geschikt voor dat werk. Waarom BOA's? Heel simpel: dat zijn mensen die zeer gespecialiseerde wetten handhaven en moeten dan wel opsporingsbevoegdheden hebben. Echter alleen op hun terrein. Praktijk is nu dat ze als erg goedkope politie worden ingezet. Hebben een erg beperkte opsporingsopleiding en lage toelatingseisen. Ze worden belast met (politie)werk waarvoor ze niet geschikt zijn. Vele van die lieden genieten van hun uniform en "macht". Gewoonweg bezuinigingen. Politie uitgekleed.
wijs (13-3-2021 om 01:11)
ja ben je het niet eens met het beleid volg dan het beleid en toch gek vinden dat mensen oplossingen zoeken anders dan dat terwijl het hele beleid al naar de klote is en het wetsysteem machtsgebaseerd is
Aanname (11-3-2021 om 19:21)
Je moet gewoon met je poten van andermans spullen afblijven. Doe je bij een ander ook toch niet..
0118 (11-3-2021 om 09:56)
Bezwaar help niet ga maar lkkr zoeken die daders denk je dat hij zich zelf aangeef
PieterT (11-3-2021 om 07:15)
Nog zo'n burgemeester die losgezogen is uit de realiteit. Ik kan dit soort acties alleen maar goedkeuren met de laffe avondklok. Deze boa's veroorzaken voorlopig een stuk minder ongewenste contactmomenten.
Cookie-instellingen beheren