Weerbericht:
Brede opklaringen en droog. Morgen van het westen uit bewolking en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Aangehouden man in trein was dader babbeltruc

Toegevoegd: 11-03-2021, 16.31 uur
Aangehouden man in trein was dader babbeltruc
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Remi Mesu

GOES - De man die woensdag in een trein op het station in Goes is aangehouden, blijkt de dader van een babbeltruc te zijn.  De man had eerder die dag geld gestolen van een hoogbejaarde vrouw in Middelburg.


De man belde rond 15.30 uur aan bij de woning in een appartementencomplex aan de Beenhouwerssingel . Hij had niet vooraf bij de intercom aangebeld en verkocht stroopwafels. Toen de oudere bewoonster hierop inging en geld wilde halen, liep de dader mee de woning in.

Nadat de vrouw had afgerekend, vroeg hij om een glaasje water. Toen de bewoonster dit haalde en niet naar de man keek, roofde hij haar portemonnee leeg. Hij werd daarna door de vrouw het appartement uitgelaten. Toen ze terug in de woonkamer kwam, zag ze dat haar portemonnee was leeggehaald. Ze liep hierna naar de buren, die onmiddellijk de politie waarschuwden.

Gezien het signalement en de werkwijze wisten de agenten gelijk wie de vermoedelijke dader was. Volgens de politie heeft de man al vaker vergelijkbare feiten gepleegd. Enkele agenten reden naar het station in Goes, omdat hij vermoedelijk in de trein was gestapt.

Tegelijkertijd nam de meldkamer contact op met de verkeersleiding van de Nederlandse Spoorwegen. Daar spraken de agenten mee af dat de trein van 16.43 uur op het station in Goes stil werd gezet. Hierdoor kon de politie de man in de trein opsporen. In de trein troffen agenten de 43-jarige man uit Tilburg aan. Hij werd gearresteerd en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast en wordt donderdag verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arthur (12-3-2021 om 22:31)
Ik snap werkelijk niet dat er nog zoveel ouderen in dit soort smoesjes/leugens geloven. Goed werk van de politie.
een inwoner (12-3-2021 om 20:18)
Houd die maar jaren vastZoo laag om zoo iets te doen
Jose (11-3-2021 om 21:33)
Knap staaltje doortastend handelen van de politie.
Cookie-instellingen beheren