Weerbericht:
Buien, lokaal met onweer. Woensdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Mosselkotter raakt lek bij afmeren in Bruinisse

Toegevoegd: 11-03-2021, 18.48 uur
De kotter liep een lek op bij het afmeren
De kotter liep een lek op bij het afmeren
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

BRUINISSE - Een mosselkotter is donderdag lek geraakt bij het afmeren in de Vluchthaven bij Bruinisse. Het schip is veiliggesteld en zal naar een werf moeten voor reparatie.


De hulpdiensten kregen rond 11.30 een melding dat een schip in de problemen zou zijn geraakt op het vaarwater Zijpe. Ter plaatse bleek dat de 37 meter lange kotter BRU-36 (Johannes Cornelis) lek was geraakt bij het afmeren in de haven. Sleepboot Zephyrus en reddings- en bergingsvaartuig Mistral verleenden assistentie.

De situatie was snel onder controle. Bij het incident is wel lichte verontreiniging ontstaan omdat er gasolie uit het schip ontsnapte. Door de stormachtige omstandigheden was de vloeistof snel vervlogen. Daardoor konden de hulpdiensten de verontreiniging niet opruimen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren