Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

OM: Taakstraf voor ex-maatschappelijk werker

Toegevoegd: 11-03-2021, 20.05 uur
OM: Taakstraf voor ex-maatschappelijk werker
© Foto: Rechtbank Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft donderdag tegen een 61-jarige ex-maatschappelijk werker van de gemeente Sluis een taakstraf van de maximale lengte van 240 uur en een (grotendeels) voorwaardelijke celstraf geëist. De man wordt ervan verdacht een cliënt te hebben misbruikt.


W. zou eind 2019 een cliënt seksueel hebben misbruikt tijdens een van hun afspraken, die niet op kantoor maar buiten in Breskens plaatsvond. Volgens de 61-jarige man uit Cadzand was het niet hij, maar de vrouw die avances zocht en hem in de auto oraal bevredigde. ,,Ik zat als verstijfd'', zei W. Toen hij haar later duidelijk maakte met de hulpverlening aan haar te willen stoppen, diende zij niet veel later een aanklacht tegen hem in.

Het OM gaat niet mee in de verklaring van de verdachte. De officier van justitie eist een celstraf van 60 dagen, waarvan 58 voorwaardelijk, en een taakstraf met de maximale duur van 240 uur. De uitspraak is over twee weken.
 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren