Weerbericht:
Aanhoudend koel en wisselvallig. In het westen vandaag droger
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

52 Dagen cel geëist tegen dader straatroof Terneuzen

Toegevoegd: 11-03-2021, 20.13 uur - Update: 11-03-2021, 20.13 uur
52 Dagen cel geëist tegen dader straatroof Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Voor een overigens mislukte straatroof is donderdag in Middelburg tegen de 20-jarige verdachte uit Terneuzen een gevangenisstraf van 52 dagen en een taakstraf van honderd uur geëist.


Drie minderjarige vrienden van F. N. zagen op Marktplaats dat er een dure jas te koop was, waarvan ze wisten dat die was gestolen. Het plan was dan ook om op dezelfde manier de huidige eigenaar, een 17-jarige jongen uit Terneuzen van de jas af te helpen. Ze maakten een afspraak met de 17-jarige jongen en rond twee uur in de nacht van 18 januari vorig jaar naderde hij op zijn fiets over de Evertsenlaan in Terneuzen de vier kopers.

De 17-jarige werd van zijn fiets getrokken en moest zijn jas afgeven. Dat mislukte op alle manieren en het slachtoffer rende weg. De vier stapten in de auto, het slachtoffer schakelde de politie in en niet veel later zaten de vier overvallers in een politiecel. Kort na de melding zagen agenten de auto met de verdachten over de Alvarezlaan rijden. Het voertuig werd gecontroleerd en in de auto bleken drie jongemannen te zitten die aan het signalement van de daders voldeden.

De uitspraak over twee weken. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren