Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Weggebruikers houden dronken automobilist tegen

Toegevoegd: 15-03-2021, 10.27 uur
Weggebruikers houden dronken automobilist tegen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

COLIJNSPLAAT - Weggebruikers hebben zondagavond een personenauto stilgezet in Colijnsplaat. De getuigen zagen het voertuig slingerend rijden en belden de politie om dit door te geven. Uiteindelijk hielden de weggebruikers de man zelf tegen in afwachting van de politie.


Rond 19.00 uur zagen de getuigen de man slingerend op de Noordlangeweg rijden. Ze waren bang dat de bestuurder de Zeelandbrug op zou rijden, maar dat gebeurde gelukkig niet. Net voor de brug sloeg de man af en konden de andere weggebruikers hem laten stoppen op de Noordlangeweg.

Ze trokken de sleutels uit het contact zodat de bestuurder, een 29-jarige man uit Colijnsplaat, niet meer verder kon rijden. Hierdoor werd de man boos en ontstond een handgemeen tussen de bestuurder en de getuigen. Omdat hij zo onvast ter been was belandde hij in een sloot. Hij werd hier weer uitgehaald door de getuigen.

De politie arriveerde en nam het rijbewijs van de automobilist in. Agenten namen getuigenverklaringen op en kregen videobeelden van één van de getuigen die de hele rit had gefilmd. Deze beelden worden onderzocht. De man is om ongeveer 19.15 uur aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest doen. Hij blies 925 ug/l waar 220 ug/l de maximale waarde is die een ervaren bestuurder mag blazen.

De man kreeg voor nu een algeheel rijverbod van 11 uur. De man was niet in staat om een verklaring af te leggen. Dat gaat later deze week gebeuren, zo zegt de politie. Vanwege zijn dronken toestand hebben agenten de man thuis afgezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mercedes (15-3-2021 om 19:21)
Hoe kan je zo stom zijn om met drank op achter het stuur te kruipen. Het is gewoon een levensgevaarlijk projectiel op de weg en hij brengt door zijn gedrag veel mensen in gevaar. Drankrijders dragen kort de gevolgen voor hun onverantwoorde gedrag, slachtoffers en nabestaanden dragen de gevolgen de rest van hun leven mee. Nu maar hopen dat hij er van leert en dat hij niet in herhaling valt. Een dikke pluim voor degenen die hem tot stoppen hebben gedwongen, dat zijn mijn helden ! Dommerik leer aub van deze fout
guus (15-3-2021 om 14:03)
Goed gehandeld van deze andere weggebruikers. Ik hoop dat justitie deze man een poosje van de weg af laat. Je moet er niet aan denken als hij iemand dood rijdt in deze toestand.
Michel (15-3-2021 om 13:26)
Rijbewijs vernietigen. Wel stom verbaasd dat de politie hem nog naar huis heeft gebracht. Beter opgesloten tot dat hij nuchter was.
cees (15-3-2021 om 13:01)
keurig gedaan!!!
It's me (15-3-2021 om 11:54)
Dat is een hele belevenis in coronatijd! Zo maak je toch nog wat mee! En nuttig voor de politie, compliment voor de oplettende burger(s) dus!
Albert (15-3-2021 om 10:38)
Hele goede alerte actie van de medeweggebruikers! Dat had heel verkeerd kunnen aflopen als hij was blijven rijden
Cookie-instellingen beheren