Weerbericht:
Vannacht in het zuidwesten regen, overdag overal
Verkeersinformatie:
Geen files

Voorwaardelijke straf geëist voor steekpartij Terneuzen

Toegevoegd: 15-03-2021, 19.31 uur
Het slachtoffer verbleef vijf dagen in het ziekenhuis.
Het slachtoffer verbleef vijf dagen in het ziekenhuis.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor een poging doodslag op een 15-jarige inwoner van Sas van Gent is maandag in Middelburg een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden geëist tegen de 18-jarige J. A. uit Axel. Verder is de officier van justitie van mening dat A. met de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht voldoende is gestraft.


De sfeer tussen het slachtoffer en A. was al gebrouilleerd, omdat de Sassenaar geld van A. zou hebben gestolen en het slachtoffer A. al had 'geadviseerd' dat het beter was dat hij zijn neus niet meer in Terneuzen zou laten zien. Ook was A. al eerder door de vriendjes van de Sassenaar bedreigd.

In de middag van 7 september 2020 stapte A. in Terneuzen in de bus en ontdekte dat het slachtoffer daar ook in zat. A. wilde uitstappen bij het stadhuis en op de weg naar de uitgang van de bus zou het slachtoffer zijn been hebben uitgestoken. In de vechtpartij die daarop volgde viel - volgens A. - een broodmes uit zijn zak. Hij stak daarmee het slachtoffer in diens borst, waarbij hart en longen werden geraakt. Het slachtoffer kon na een operatie na vijf dagen het ziekenhuis weer verlaten.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren