Weerbericht:
Veel zon en droog, maandag landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Man onder invloed negeert avondklok Oostburg

Toegevoegd: 16-03-2021, 09.49 uur
Man onder invloed negeert avondklok Oostburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De politie heeft vannacht in Oostburg een automobilist betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Ook negeerde hij de avondklok.


Politieagenten controleerden de automobilist rond half drie. Tegenover de agenten verklaarde hij dat hij dacht dat het al half vijf was en dat hij dus zonder Eigen Verklaring op straat mocht zijn. Dat was niet zo en de man had ook geen geldige verklaring. Daarom kreeg hij een bekeuring voor het overtreden van de avondklok.

Bij de man werd ook een speekseltest gedaan. Hierbij testte hij positief op het gebruik van cocaïne en amfetamine. Daarom is bij de man een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster wordt opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zodat bepaald kan worden hoeveel drugs de man precies had gebruikt.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (16-3-2021 om 21:18)
@Michel: Ik vroeg me ook even af of deze man nog was afgeranseld met de wapenstok. Schijnt een beetje de gewoonte in Nederland te worden als je een coronaregel overtreed. Behalve als je politicus van een gevestigde partij bent natuurlijk. Met drugs op rijden is zeer fout, je vergissen in de tijd is menselijk.
Michel (16-3-2021 om 13:18)
Flink aanpakken die handel. Maar ja, als je zulke lui niet met zijde handschoenen aanpakt, krijg je als politie een hoop bagger over je heen. Ik zeg nogmaals dit uitschot goed aanpakken
Cookie-instellingen beheren