Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 98 km

Bewoners moeten huis uit voor bomruiming Nieuwvliet

Toegevoegd: 18-03-2021, 18.26 uur
Bewoners moeten huis uit voor bomruiming Nieuwvliet
© Foto: Wilco Roeleven (archief)
Door: Manfred Berrevoets

NIEUWVLIET - Op woensdag 2 december 2020 en donderdag 28 januari 2021 zijn er tijdens opsporingsonderzoek twee 500 Lbs Engelse vliegtuigbommen gevonden aan de Lampzinspolder in Nieuwvliet. Beide vliegtuigbommen worden onschadelijk gemaakt op woensdag 24 maart en donderdag 25 maart 2021. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD), de politie, de projectontwikkelaar en de gemeente Sluis zijn momenteel volop bezig met het voorbereiden van de ruiming.


De eerste vliegtuigbom wordt op deze dag door medewerkers van de EODD overgebracht naar de gemeentelijke springlocatie. Om het verplaatsen van de bom mogelijk te maken, wordt de directe omgeving hiervoor kort afgezet. De direct omwonenden van het gebied ervaren hiervan geen overlast. Het springen van de bom zal diezelfde dag plaatsvinden op de springlocatie in Oostburg.

De tweede bom wordt door medewerkers van de EODD ter plaatse vernietigd. Om de omgeving en de medewerkers van de EODD tijdens de ruiming te beschermen, worden veiligheidsmaatregelen getroffen. Dit houdt onder meer in dat omwonenden binnen de vastgestelde veiligheidsstraal niet in hun woning kunnen verblijven. Direct omwonenden die geëvacueerd worden ontvingen hierover bericht van de gemeente Sluis. Daarnaast wordt het gebied deels afgezet voor verkeer. Hierdoor kunnen bewoners in dit gebied hun woning gedurende de ruiming minder goed bereiken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren